EĞİTİM 5.03.2023 22:40:00 0
Protokol imzalandı İslam İlimler Fakültesi’ne yeni bina

Protokol imza törenine Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, bağışçı İş İnsanları Özcan Halaç ve Zeynep Başak Halaç, İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Güler, AKÜ Genel Sekreteri İhsan Ceran, İslami İlimler Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Emin Uz ile AKÜ Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Ömer Gürcan katıldı.

Rektör Prof. Dr. Mehmet Karakaş, yeni fakülte binasının hayırlı olmasını dileyerek, “İmzalanan protokolle İslami İlimler Fakültemiz eğitim binası, Halaç Ailesi tarafından inşa edilecek. Başta hayırsever Özcan ve Başak Halaç olmak üzere Valimiz Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’na, Afyonkarahisar Milletvekilimiz Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na ve önceki Valimiz Gökmen Çiçek’e katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi. Karakaş, “İslami İlimler Fakültemizin yeni binasının temeli inşallah Nisan ayında atılacak. 8 bin metrekarelik binamızın 1,5 yıl içerinde bitmesini planlıyoruz” diye konuştu.

Halaç Ailesi ve Rektör Karakaş binanın yapılacağı alanda incelemelerde bulundu

Afyonkarahisar Valiliği’ndeki imza töreninin ardından İş İnsanları Özcan Halaç ve Zeynep Başak Halaç, Rektör Prof. Dr. Mehmet Karakaş’ı makamında ziyaret etti. Ziyaretin ardından Rektör Karakaş ile İş İnsanları Özcan ve Başak Halaç, ANS kampüsünde inşa edilecek ve Nisan ayında temeli atılacak olan fakülte binasının yapılacağı alanda incelemelerde bulundu.

İslami İlimler Fakülte Yeni Binası Hakkında

ANS kampüsüne inşa edilecek olan İslami İlimler Fakültesi, zemin üzeri 2 kattan meydana gelecek. Toplam 8 bin 418 metrekarelik binanın ayrı olarak tasarlanmış kafeterya binası ise bodrum üzeri zemin kattan meydana gelecek ve toplam alanı 802 metrekare olacak. Nisan 2023’te temeli atılacak olan binanın 18 ay içinde tamamlanması planlanıyor.

Binanın 2 bin 768 metrekarelik zemin katında 120 kişilik 2 adet amfi, 2’si 96 kişilik, 8’i 56 kişilik ve 1’i 48 kişilik olmak üzere toplam 11 derslik, kütüphane, okuma salonu, ebru-hat atölyesi, kıraat-musiki atölyesi ve 2 adet öğrenci işleri ofisi yer alacak.

Fakülte binasının 2 bin 760 metrekarelik birinci katında 2’si 96 kişilik ve 8’i 56 kişilik olmak üzere 10 derslik, 2 adet seminer salonu, 10 öğretim üyesi odası, 30 kişilik bilgisayar odası, muhtelif depo ve teknik oda bulunacak.

Binanın ikinci katında ise 235 kişilik konferans salonu, 43 adet öğretim üyesi odası ile dekan, 2 adet dekan yardımcısı odası, fakülte sekreteri odası, 2 adet memur odası ve toplantı salonunun yer alacağı idari kısım ve bağışçı odası yer alacak.

Nisan ayında temeli atılacak olan binanın 18 ay içerisinde bitirilmesi planlanıyor.