İLÇELER 29.10.2021 11:04:00 0
 Emirdağ’da cumhuriyet coşkusu

Fener Alayı yürüyüşüne; Emirdağ Kaymakamı Osman Bilici, Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu, İlçe Emniyet Müdürü Erdal Yanık, İlçe Millî Eğitim Müdürü Gürkan Emeksiz, öğretmenler, öğrencilerle Emirdağ ilçe halkı katıldı.

Emirdağ İlçe Jandarma Komutanlığı önünden başlayan Fener Alayı yürüyüşüne katılan vatandaşlar ellerinde Türk bayrakları ve meşalelerle ve öğrencilerden oluşan bando eşliğinde Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdüler.

Fener Alayı yürüyüşünde duygularını dile getiren Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu; “Bir millet düşünün, savaşta cepheden cepheye koşmuş, ordusu dağıtılmış, memleketi işgal edilmiş ve bir kahraman düşünün İstanbul’dan Samsun’a çıkmış yalnızca bu milletin azmine, kararlılığına güvenerek kurtuluş meşalesini yakmış. 28 Ekim 1923 akşamı silah arkadaşlarını toplayarak ‘Efendiler yarın

Cumhuriyeti ilan ediyoruz diyerek Türk Milletinin karakterine en çok yakışan yönetim şekli Cumhuriyeti ilan etmiş. Cumhuriyet 98 yıl önce nasıl şehit kanıyla yazıldıysa bugün de hepimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği hedef doğrultusunda aynı azimle çalışıyoruz. Bu akşam Türkiye Cumhuriyeti’nin 98. yıldönümünde bizlerle birlikte olduğunuz için tüm hemşerilerime teşekkür ediyorum. Sizlerle birlikte Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve aziz şehitlerimizi rahmet, kahraman gazilerimizi de şükran ve minnet duygularımla anıyorum. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun” ifadelerini kullandı.