SİYASET 25.12.2021 15:18:00 0
Alfatlı; “Millet İttifakı her daim algı operasyonlarının içinde”

Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Alfatlı Afyonkarahisar BBP İl Başkanlığı’nın düzenlemiş olduğu kahvaltılı basın toplantısında gündemi değerlendirerek önemli açıklamalarda bulundu.

Basın toplantısına MDK üyesi Selahattin Çelt, MKYK ÜYESİ Uğur Karaca, MKYK ÜYESİ İsmail Hakkı Bakır, MKYK Üyesi Kadir Taş, Alperen Gençlik Bşk. Av. Ö. Faruk Alfatlı, BBP Afyonkarahisar İl Başkanı Veysel Avşar, MKYK üyesi Cemil Çoker, Gazlıgöl Belediye Başkanı Mehmet Kırkpınar, Küçükhüyük Belediye Başkanı Necip Nergiz, Alperen Ocakları Bşk. Mehmet Uluca ilçe başkanları, yönetim kurulu üyeleri, çok sayıda partili ve basın mensupları katılım sağladı.

“BBP zalimin karşısında mazlumun yanındadır”

Genel Başkan Yardımcısı Alfatlı, BBP Genele Başkanı Mustafa Destici’nin Türkiye geneli ziyaretlerinde toplamda 55’ten fazla ili ziyaret ederek vatandaşların talep ve önerilerini dinleyerek gerekli mercilerini ilettiğini ifade etti. Alfatlı BBP Genel Merkezi’nin MKYK üyeleri olarak Türkiye Aralık ayının sonuna kadar 81 ili gezerek talep ve önerileri dinleyerek gerekli yerlere ileteceklerini belirterek; “Daima milletin yanında zalimin karşısında durmuştur, yapıcı ve yol gösterici muhalefet anlayışını hiçbir zaman bozmamıştır. Bizlerde görev alanımız olan 4 il arasından ilk toplantımıza Afyonkarahisar’dan başladık. Afyonkarahisar iktidara uzanan el olması hasebi ile bizler için önemli noktadadır” ifadelerine yer verdi.

“Türkiye 40 yıldır, en vahşi ve acımasız terör örgütü ile mücadele ediyor”

Genel Başkan Alfatlı Afyonkarahisar’dan ulusal gündemi değerlendirerek Millet İttifakı’na yüklendi. Alfatlı; “Son günlerin gündemi yeni ekonomi modeli ve kur artışları. Bizler kur artışlarında çıkar amaçlı bazı grupların manipülasyonlar ile dahli olduğunu biliyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti 40 yıldır dünyanın en vahşi ve acımasız terör örgütü ile mücadele ediyor. Bunun yanında FETÖ, DHKP-C, DEAŞ ve yabancı güçlerin taşeronluğunu yapan birçok terör örgütü ile mücadele ediyor.

Hemen yanı başımızda Yunanistan, kapitalist ve emperyalist ABD, Kırım’la karşı karşıya kaldığımız Rusya ile de mücadele ediyor. Anadolu insanının yükselmemesi konusunda her türlü desteği teröriste verenler ekonomik anlamda da devleti rahat bırakmıyorlar.

“Millet İttifakı her daim algı operasyonlarının içinde”

Elbette siyaseten muhalefet yapılabilir. Bizler muhalefeti yapıcı yol gösterici anlayışla yapmaktan yanayız. Kurucu Genel Başkanımız Cennet Mekân Muhsin Yazıcıoğlu’ndan bu yana bu şekilde bir muhalefet anlayışıyla hareket ediyoruz. Her daim Millet İttifakı’nın yaptığı gibi doğruları yanlış, yanlışları doğru olarak göstererek algı operasyonları yapmanın bu millete bir şey yapmayacağına inanıyoruz.

“Hayat pahalılığının acilen durdurulması gerekiyor”

Genel Başkan Yardımcısı Alfatlı hayat pahalılığına dikkat çekerek; “Dar gelirli ve sabit gelirli vatandaşların alım gücü düşmüştür. Hayat pahalılığı var. Bu hayat pahalılığının acilen durdurulması gerekiyor. Yeni politikaların hayata geçirilmesi noktasında da politikalar vatandaşa anlaşılır ve şeffaf şekli ile anlatılmalıdır. Sayın Cumhurbaşkanı başta olmak üzere hükümet kanadı çeşitli kanallarda bunları yeni yeni anlatmaktadır. Bizler BBP olarak milletin derdi ile dertlendiğimiz için yıllardır anlatıyoruz. İnanıyoruz ki birlik ve beraberlik içerisinde bu krizleri aşacağız” ifadelerine yer verdi.

“Millet İttifakı’nın bir tane ayakları yere basan çözüm önerisi yok”

Alfatlı; “Millet İttifakı’nın bileşenleri yanlışsam beni düzeltsinler. Ayakları yere basan bir tane çözüm önerileri yok. Şimdi döviz düştü başka şekilde muhalefet yapıyorlar. Bizim sorunumuz insanımızın sorunudur. Bizim sorunumuz geçinememe sorunudur. Önümüzdeki süreçte asgari ücrette olduğu gibi, emeklilerimize, esnafımıza ve çiftçimize gerekli desteklerin sağlanacağına inanıyoruz. Döviz artışlarından dolayı fahiş fiyat uygulayanlar en kısa zamanda artan fahiş fiyatları eski haline getirmeli Türkiye normalleşmelidir” sözleri ile basın toplantısını sonlandırdı.