Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’nın katılımıyla, Başmakçı Kadın Kooperatifi ile Tarım Kredi Marketler arasında kadın girişimciliğini destekleyen önemli bir protokol imzalandı.
Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’nın katılımlarıyla gerçekleştirilen protokol töreninde, 7 kadın üyeden oluşan Başmakçı Kadın Kooperatifi ile Tarım Kredi Marketler arasında iş birliği protokolü imzalandı. Protokol, kadın girişimciliğini desteklemek ve yerel üretimi ulusal ölçekte yaygınlaştırmak amacıyla hayata geçirildi.
Doğal ve Katkısız Tahin Türkiye Genelinde Satışta Olacak
Başmakçı Kadın Kooperatifi, doğal ve katkısız tahin üretimiyle dikkat çekiyor. Kooperatifin ürünleri, hali hazırda Afyonkarahisar ve Denizli’deki market raflarında yer almakta. İmzalanan bu yeni protokolle birlikte, ürünlerin Türkiye genelindeki zincir marketlerde de satışa sunulması hedefleniyor.
Kadın Girişimciliğine Değerli Bir Katkı
Bu iş birliği ile kadın emeği ve yerel üretim daha geniş kitlelere ulaştırılarak, kadınların ekonomik yaşamdaki yerinin güçlendirilmesi amaçlanıyor. Kadın girişimciliğini destekleyen bu anlamlı iş birliğinin hayırlı olmasını diliyoruz.