SİYASET 21.02.2023 22:53:00 0
CHP İl Başkanı Seçme; “Unutturulmaya çalışılsa da biz unutmayacağız”

Törende merhum Ali Çetinkaya’nın ruhuna dualar edildi ve kabrine çiçek bırakıldı.   

Anma töreninde konuşan İl Başkanı Yusuf Onur Seçme “Ulusal Kurtuluş mücadelesi Kahramanı 1,2,3,4,5,6ve 7. Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisinde Milletvekilimiz. Ulaştırma ve Bayındırlık Bakanımız Büyük Devlet Adamı Ali Çetinkaya’yı vefatının 74. Yıl dönümünde saygı ile anıyoruz.

Osmanlı Devleti’nin son yıllarında yabancıların elinde bulunan demiryolu hatlarımızın millileştirilmesi ve sonrasında “demir ağlarla ördük ana yurdu dört baştan” dizesinde bahsedilen hemşerimizin ismi her geçen gün unutturulmaya çalışılsa da biz unutmayacağız. Kendisi askeri anlam da düşmana ilk kurşunu atmış ve Balıkesir’de Kuva-i Milliyeyi örgütlemiştir. Cumhuriyetin kurucu ve önder kadrolarının bizlere gösterdiği muasır medeniyetler hedefine ulaşmak için çalışacağız. Bu vesile ile ulusal kurtuluş savaşı kahramanlarımızı, gazilerimizi ve aziz şehitlerimizi saygı ve minnetle yad ediyoruz” dedi.

Merkez İlçe Başkanı Ömer Akyıldız ise Kahraman ve büyük devlet adamı Ali Çetinkaya’nın ülkemize ve ilimize katkılarını unutmadıklarını dile getirerek saygı ile andığını belirtti.