SİYASET 4.03.2023 19:28:00 0
Eroğlu’ndan Kızılay ve depremzedelere ziyaret

Kızılay Afyonkarahisar Şube Başkanlığı’nı ve KYK yurtlarında kalan depremzedeleri ziyaret eden Eroğlu’na AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay ve AK Parti İl Teşkilatı eşlik etti.

Ziyaretler sonrasında açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Veysel Eroğlu:

“Asrın Felaketinin yaşandığı deprem bölgesinden gelen vatandaşlarımızı Afyonkarahisar KYK Tınaztepe Öğrenci Yurdu’nda misafir etmekteyiz. Depremzede vatandaşlarımızı ziyaret ederek geçmiş olsun temennilerimizi ilettik. Depremzede vatandaşlarımıza; bütün Afyonkarahisarlı hemşehrilerimizin yanlarında olduğunu ve burasının da kendi memleketleri olduğunu belirttik. 

Daha sonra ise geçtiğimiz günlerde kıymetli kızı vefat eden Afyonkarahisar Nazmi Saatçi Mahallesi Muhtarımız Şura Köylü’yü AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanımız Hüseyin Ceylan Uluçay ile birlikte taziye ziyaretinde bulunduk. Bu vesileyle merhumeye Allah’tan rahmet niyaz ediyor, ailesine ve sevenlerine bir kez daha sabır ve baş sağlığı diliyorum. 

Akabinde ise Türk Kızılay’ı Afyonkarahisar Şube Başkanımız Mehmet Yakın’ı ziyaret ederek Ülkemizde yaşanan deprem felaketinde Kızılay’ın yapmış olduğu çalışmalarla alakalı bilgi aldık.

Türk Kızılay Afyonkarahisar Şubesi, depremi haber alır almaz 6 Şubat sabahı 06.00’da Kahramanmaraş Pazarcık ilçemize doğru yola çıkmış ve bölgeye ulaştıktan bugüne kadar düzenli olarak 3 öğün sıcak yemek ikramı yapmaktadır. 

Ayrıca Türk Kızılay’ı Afyonkarahisar Şubemiz; afet bölgesinden gelip ilimizden geçenlere TCDD Tren istasyonunda Sahra Derneği desteği ile günlük 200 kişi yemek, AFAD depremzede karşılama bölümünde günlük 400 kumanya ve yemek, otogarda aktarma yapılan depremzedelere Aftaş A.Ş. desteği ile düzenli yemek, Evde kalan depremzedeler için kuru gıda hijyen malzemesi desteği, İlimize gelen 1849 aileye (11.000 kişi) giyim yardımı, Nakdi yardım, alışveriş çeki desteği verilmiştir.

Rabbim ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten muhafaza eylesin” dedi.