SAĞLIK 13.04.2023 02:47:00 0
Fuar Hastanesi’nde başarı ve mutlulukla dolu 25 yıl

Özel Fuar Hastanesi tarafından  25. Yıl için mesaj yayınlandı. Mesajda: “25 yıl önce, 6 Nisan 1998'de ilimizin ilk özel polikliniği olan Afyon Tıp Merkezi’ni kurarak özel sağlık sektöründe faaliyetlerimize başladık. 2000 yılında 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda ‘’ Özel Fuar Hastanesi’’ adıyla ilimizin ilk özel hastanesini hizmete açtık. Kurulduğumuz günden bugüne ilimizde hep ilkleri gerçekleştirmiş olmanın, çeyrek asırdır aralıksız sürdürdüğümüz, sürekli geliştirdiğimiz sağlık hizmetlerinin sevincini siz değerli halkımızla paylaşıyoruz. Bize olan güveninize layık olmak için 25 yıldır durmaksızın var gücümüzle çalışıyoruz. Bundan sonra da teknolojik altyapımızı güçlendirerek, sağlık hizmetlerimizi daha da geliştirerek hizmet vermeye devam edeceğiz.

Birlikte nice sağlıklı yıllar. İlimizde ilkleri gerçekleştirdik. Fuar Grup olarak özel sağlık hizmetlerinde 25 yılımızı doldurmuş bulunmaktayız. 1998 yılı 6 Nisan tarihinde şehir merkezinde Afyon Tıp Merkezi’ni açarak hizmete başladık. 2000 yılında 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda ise Fuar Hastanesi’ni hizmete açtık. Afyon Tıp Merkezi ilimizin ilk özel polikliniği olarak, Fuar Hastanesi ise ilimizin ilk özel hastanesi olarak hizmete açılmıştır. İlimizde ilk kez anjiyokardiyografi tetkiki ve açık kalp ameliyatı hastanemizde yapılmıştır. MR görüntüleme cihazı ve 4 boyutlu ultrasonografi cihazı gibi birçok ileri tetkik sistemi İlimizde ilk kez Fuar Hastanesinde hizmete girmiştir. Hizmet vermeye başladığımız dönemde sadece hastanemizdeki yoğun bakım servisinde ventilatör cihazları vardı” denildi.
Özel Afyon Fuar Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Uz. Dr. Şükrü Yücel’de bir mesaj yayınlayarak şu ifadelere yer verdi: 

Sağlık hizmetlerindeki iyileşmede ilimizde öncü olduk

“Birçok ilki gerçekleştirerek İlimizde sağlık hizmetlerinde ciddi bir iyileşme sağladık. Sonraki yıllarda başka özel kuruluşlar da sağlık hizmeti vermeye başladı. Kamu ve özel sağlık kuruluşları arasında tatlı bir rekabet başladı. Sağlık hizmetlerindeki değişimin ve gelişmenin ilimizde öncüsü olduğumuz için hem çalışanlar olarak hem de yöneticiler olarak sevinçliyiz, gururluyuz. 

Sağlıkta dönüşüm sürecinde vatandaşlarımız ve sağlık sektörü açısından yürürlüğe konan en önemli husus resmi hastaların (devlet memuru, SSK’lı, BAĞ-KUR’lu hastalar) özel sağlık kuruluşlarına doğrudan başvurabilmelerinin önünün açılmasıdır. Eskiden muayenehane/hastane ikilemine sıkışmış olan vatandaşlarımız için sağlık hizmetlerinde getirilen bu uygulama vatandaşlarımızı çok rahatlatmıştır.

Sürekli büyümeyi ve artan beklentileri karşılamayı amaç edindik

Fuar Grup olarak bugüne kadar günün şartları neyi gerektiriyorsa o yönde adım atmakta tereddüt etmedik. Resmi hastaların kabulü noktasında Maliye Bakanlığı, Bağ-Kur ve SSK ile ilk sözleşme yapan özel hastanelerden birisiyiz. Artan hasta sayısına daha iyi cevap verebilmek amacıyla 2006-2007 yıllarında Hastanemizin kapasitesini iki katına çıkardık. 2022 yılında yapılan ek binayla hastane kapasitemiz %30 daha arttı. Mevcut MR (emar) cihazımıza ilave olarak son teknolojik özelliklere sahip yeni MR (emar) cihazımız bu hafta başında çekimlere başladı. Bunun yanında tüm birimlerde modernizasyon çalışmaları ve kapasite artırım çalışmaları devam etmektedir. Bundan sonra da mevzuatın elverdiği ölçüde büyümeye ve gelişmeye devam edilecektir.”