YAŞAM 14.01.2022 13:33:00 0
Köksal’dan İnternet Medya Birliği’ne ziyaret

Ziyarette Burcu Köksal’a Belediye Meclis Üyelerinden Hüsnü Taşer, Güray Şallı, Mehmet Dereağzı, Mualla Toprakçı, Gülbin Taşer, Necati Sarı ve Ozan Kızılırmak eşlik etti. Son dönemde yapılan zamlardan sokak hayvanlarına, basın mensuplarının sorunlarından, çiftçi ve vatandaşların sorununa kadar çok sayıda konuyu gündeme getirerek, İnternet Medya Birliği Üyeleriyle paylaştı.

 Köksal burada yaptığı bilgilendirmede;

“Afyonkarahisar’da bulunan yerel medya mensuplarının istedikleri noktada olmadıklarını ifade ederek, medyanın sorunları her geçen gün daha da artmakta bizler sorunlarınızı çok iyi biliyor ve yakından takip ediyoruz.

Bunlardan en önemlisi İnternet Medyası maalesef henüz bir yasaya ve çerçeveye kavuşmuş değil, öte yandan yaptığınız haberlerle sürekli bir baskı altındasınız, sürekli emniyet ve yargı ile karşı karşıya kalıp yaptığınız haberlere birtakım engellemeler getirtiliyor. O nedenle yargı konusunda yargılanırken gazeteci fakat haklar konusunda maalesef gazeteciliğin G sinden eser yok. Bizler bu konuyu inşallah önümüzdeki günlerde meclise taşımayı planlıyoruz.

Hükumetin son dönemde izlediği yanlış tutum ve politikalar nedeniyle, Dolar ve Euro’ya paralel olarak, tüm gıda ve zorunlu tüketim maddelerinde fahiş fiyatlar aldı başını gitti. Velhasıl işin içerisinden çıkılamayacak bir hale sokuldu ülke. Kimse halinden memnun değil, emekli maaşının taban fiyatı 2500 lira gibi bir rakam öngörüldü. Bu maaşla emekli nasıl geçinsin sorarım sizlere, benzin, mazot, doğalgaz ve elektrik gibi mecburi tüketimin olduğu tüm bu kalemler inanılmaz şekilde artırıldı.

Çiftçi, emekli, memur, öğretmen hiçbir şekilde halinden memnun değil, işte bu noktada bizler doğruları söylediğimizde kendilerinin de bildikleri birtakım gerçekleri iktidar görmezden ve duymazdan geliyor. Gelin bu işi şöyle yapalım vatandaş kazansın, çiftçi kazansın, esnaf kazansın dendiği zaman sırf öneri bizden geldiği için kendi içlerinde direk olarak ret oyu ile onaylamıyorlar. Diğer taraftan sokak hayvanları konusu da son derece önemli ve gündemde olan konuların en başında gelen sorunlar arasında, yazık bu hayvanlara onların da bu dünyada elbette yeri var içinde hayvan sevgisi olmayan bir kişi bunu asla bilemez, kulağımıza gelen birtakım bilgiler bizi hakikaten derinden sarsıyor.

Saadet köyünde, yaklaşık 40 ila 50 civarında bir köpeğin katledilerek öldürülmesi söz konusu bu son derece insanlık dışı bir durum. Bu hayvanların da yaşamaya hakkı var. ama maalesef yeterince gereken önem verilmiyor. Bizler sürekli halk ile iç içeyiz bir ayağımız sürekli burada gittiğimiz her yerde çok şükür oylarımız giderek artıyor gerek şahsi gerekse siyasi anlamda halka dokunmak sorunlara çözüm bulabilmek için çabalamak bambaşka bir şey. İki dönemdir. Afyonkarahisar Milletvekilliği yapıyorum hiçbir zaman yorulmadan bıkmadan elimden geldiği kadar halkımız adına yapabildiğim ne varsa yaptığıma inanıyorum ve yapmaktan da asla geri adım atmayacağım. Bundan da gurur duyuyorum insanlarımızın bana karşı olan geri dönüşü beni son derece memnun ediyor. O insanların vebalini omuzlarımızda taşıyoruz o nedenle her zaman çalışacağız.

CHP’li belediyelerimizde sürekli insan odaklı projeler hayata geçiriliyor, belediyecilik sadece beton atmak, yol yapmaktan ibaret değil, biraz daha vatandaş odaklı daha vizyon projelerle olaya bakmak lazım bunun en büyük örneği de işte burnumuzun dibindeki Eskişehir örneği uzağa gitmeye gerek yok.” İfadelerini kullandı. Köksal daha sonra İnternet Medya Birliği Üyelerinin sorularını yanıtladı.

İnternet Medya Birliği Dönem Başkanı Sadettin Ulusoy’da ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Köksal’a teşekkür etti. Ziyaret daha sonra çekilen hatıra fotoğrafının ardından sona erdirildi. Ziyarette Dönem Başkanı Saadettin Ulusoy’un yansıra birlik üyelerinden İsmail Ögeday, Soner Gürsan, Dilek Tür, Muhittin Çekdemir ve yerel medya mesuplarında Sait Karaduman ve Resul Sündük hazır bulundu.