YAŞAM 8.01.2022 15:50:00 0
Mustafa Arslan; “Basın mensuplarının kıymeti bilinmeli”

Eğitim Bir- Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Mustafa Arslan ve yönetim kurulu üyeleri 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle basın mensuplarıyla akşam yemeğinde biraraya gelerek, onure etti. Yemeğe Basın Mensupları Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Dağhan, İnternet Habercileri Derneği Başkanı İsmail Ögeday ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Daha iyi şartlarda çalışabilme temennisi

Mustafa Arslan ve yönetimi gazetecilere günün anısına karanfil ve hediye takdim etti. Yemekte gazeteciliğin ve gazetecilerin öneminden söz eden Başkan Arslan, şunları söyledi: “Bu akşam sizlerle beraberiz. Bugünün aynı zamanda çalışan gazetecilerimiz adına özlük haklarının iyileştirileceği daha iyi şartlarda çalışabilecekleri imkanlara kavuşabilecekleri bir güne de vesile olmasını diliyorum. Bu hususta biz sendikal mücadelemizin içerisinde her defasında dilek ve temennilerimizi dile getiriyoruz.

Özlük haklarını iyileştirmeye davet ediyoruz

Dilek ve temenninin ötesine geçmesi için karar verici tüm merkezleri mercileri de basın çalışanlarımızın kıymetini bilmeye davet ediyoruz. Bu hususta özlük haklarını iyileştirmeye davet ediyoruz. Şunu ifade etmek istiyorum. Bir emek sömürüsünde yaşadığımız coğrafyada bahsedebiliriz. Eğitim çalışanları olarak cümle kurduğumuzda özel sektörden devlet kademelerine kadar emeğin sömürüsünün olduğuna şahit oluyoruz. Dönüp baktığımıza benzeri tüm meslek gruplarında geçerli. Basın çalışanlarımızın da emeğinin alın terinin hakkının karşılığının bulabildiği günlerde buluşmak ümidiyle.”

Arslan’ın konuşmasının ardından söz alan Basın Mensupları Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Dağhan, gazeteciler adına Eğitim Bir Sen Şube Başkanlığının nezaketi için teşekkür etti. Konuşmaların ardından günün anısına hatıra fotoğrafı çektirildi.