SİYASET 24.02.2023 01:55:00 0
Seçme: “Plaketsiz, şovsuz yardım yapmaya davet ediyorum”

CHP İl Başkanı Seçme basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Uyarıda yaparız arkalarında da dururuz”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar İl Başkanı Av. Yusuf Onur Seçme, Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremlerle sarsılan Türkiye'nin yaralarını sarmak için tüm vatandaşların birlik beraberlik içerisinde depremzedelerin yanında olduğu bir süreçte Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı’nın depremzedeler için başlattığı kampanyada deprem bölgesine yardım yapan iş insanlarını çağırarak plaket takdim etmesinin kamuoyunda büyük tepkileri neden olduğunu söyledi. Ayrıca İl Başkanı Seçme ‘Afyonkarahisar Valiliği hiçbir siyasi partinin savunmasına ihtiyaç olmayan, tüm hemşehrilerimizin valiliğidir. Elbette kırmadan dökmeden uyarılarımızı yapacağız, kimse Afyonkarahisar Valiliği’ni kendi partisinin merkez ilçe başkanlığı olarak görmesin. Uyarılarımızı da yaparız, arkalarında da dururuz’ dedi.

Ülke genelinde “Afyonkarahisar’da deprem yardımı şova çevrildi” algısı oluştu

Vali Yiğitbaşı’nın iş insanlarına plaket takdim etmesinin Türkiye’de, Afyonkarahisar’daki deprem yardımının şova çevrildiği algısını oluşturduğunu kaydeden İl Başkanı Seçme, “Bu olayın üzerine AKP Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay’ın siyasi rant elde etmek için yaptığı açıklaması sonrası adeta kelimeler kifayetsiz kaldı. Hiçbir deprem yardımı şova dönüşmemeli ve buna fırsat verilmemelidir. Sayın Uluçay, açıklamasında Vali Hanımın iş adamlarımızı onurlandırma gayretinde olduğunu söylemiş. Ne kadar utanç verici bir cümle, kimsenin yardım yaparak onurlanmaya ihtiyacı yok. Bizim iş insanlarımız her zaman yardım severdir. Kentimizde görülen ihtiyaçlar doğrultusunda her zaman üzerlerine düşeni yapmışlardır. Depremzedeler üzerinden siyasi rant peşinde koşmak, ancak AKP’lilere yakışır bir durum olabilirdi” dedi. 

“Depremin ilk günü neredeydiniz, bırakın reklam yapmayı”

CHP İl Başkanı Seçme, depremin yaşandığı ilk andan itibaren CHP’nin tüm kadroları ile deprem bölgelerinde olduğunu söyleyerek, “AKP’liler daha deprem bölgesinde yokken bizim Afyonkarahisar Milletvekilimiz Burcu Köksal ve CHP’li vekillerimiz deprem bölgesindeydi. Büyükşehirlerimizden gelen ekiplerimizi ve yardım TIR’larını koordine ediyorlardı. Siz vatandaştan gelen tepkileri görünce bölgeye gitmek zorunda kaldınız. Bırakın reklam yapmayı! Vatandaş bu soğuk günlerde dışarıda ateş başında uyuyor. Çadır yok, tuvalet yok, banyo yok. Türk halkı depremin ilk gününden bu yana canla başla dayanışma içinde reklam yapmadan depremzedelerimizin yanında. Depremin üçüncü günü bölgeye lüks arabalarla gidip, ayakkabısında bile bir tane toz olmadan, iki tane koli taşırken fotoğraf çektirerek depremzedelere yardım yaptık diye sosyal medyadan görüntü verip basına haber yollamakla yardım yapılmıyor. AKP İl Başkanını, milletin acısı üzerinden siyaset yapmayı bırakıp, depremzedelere plaketsiz, şovsuz yardım yapmaya davet ediyorum” şeklinde konuştu.