SİYASET 10.01.2022 14:33:00 0
Taytak; “Esnaflarımızın taleplerini meclise taşıdık”

Milletvekili Taytak, Cumhur İttifakı ruhu içerisinde bakkal esnafı başta olmak üzere tüm esnafların taleplerinin yerine getirilmesi için Ankara’da gereken çalışmanın yapıldığını söyledi. Geçtiğimiz hafta sonu gerçekleşen Bakkal Odası’nın genel kuruluna katılan MHP MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, bakkal esnafı ile bir araya geldi. Genel kurulda esnaf ile tek tek sohbet eden Taytak, kendisinin de bir bakkal evladı olduğunu söyledi. Toplantı da konuşan Taytak, “Ben de bir bakkal evladı olarak, sizlerle birlikte olmanın gururu ve mutluluğunu yaşıyorum. Bakkal esnafı mahallesinin, köyünün, beldesinin her şeyidir. Amcasıdır, dayısıdır. Sadece alışveriş yapılan yer değil, orada yaşayan ailelerinin her türlü hizmetine onların çocuklarının yaşantılarına dahi karışabilen, onlara sahip çıkan bir anlayışın ahilik anlayışına sürdüğü bir odadır. Bu sebepten elbette diğer odalarımızda çok önemlidir ama bakkallar odası ise çok çok daha önemlidir” dedi.

“Esnaflarımızın taleplerini meclise taşıdık”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin talimatlarıyla gerçekleşen ‘Adım Adım 2023 İl İl Anadolu’ programları kapsamında 81 il de esnafların talep ve isteklerini aldıklarını söyleyen Taytak, “Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli Beyefendi’nin talimatlarıyla başlattığımız, Adım Adım 2023; İl İl Anadolu programlarımız kapsamında 81 ilimizde, küçük esnafımızın ve bakkallarımızın dertlerini gördük. Aldığımız talepleri Türkiye Büyük Millet Meclisinde gündeme getirerek, ilgili bakanlıklarla ilettik. Bunlardan pandemi döneminde iş yerlerine açamayan esnaflarımızın Bağ-Kur pirim borçlarının silinmesini talep ettik. ‘Can Suyu’ adıyla küçük esnaflarımıza krediler verilmesi gerektiğini vurguladık. Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Kanununun bir an önce revize edilerek kanunlaşması gerektiğinin önemini paylaştık.

Bağ-Kur 9000 iş günü pirim öderken, SSK’lılar 7200 iş günü prim ödeyerek emekli olmaktadırlar. Bağ-Kurlu olanların da 7200 gün prime düşürülmesini talep ettik. Bunların tamamını gerek AK Parti Milletvekillerimiz gerek Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili olarak ben ve Türkiye genelindeki bütün arkadaşlarımız Cumhur İttifakı ruhu içerisinde bunu meclise taşıdık” diye konuştu.

“Daha güçlü bir Türkiye için birlik ve beraberlik içerisinde olacağız”

Taytak, “Döviz ile ilgili ortak yaşadığımız büyük bir sıkıntı ve kuşatma vardı. Geçen haftalar içerisinde Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamalarıyla şükürler olsun bu kaos dan da kurtulmuş olduk. Yine cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi içerisinde ortaya koyduğu yeni projelerle inşallah önümüzdeki günlerde bakkal esnafımız başta olmak üzere bütün esnaflarımızın ve bütün ülkemizin daha ferah, daha mutlu, daha huzurlu ve daha güçlü bir Türkiye için birlik ve beraberlik içerisinde olacağız. Özellikle Afyonumuzda Bakkallar Odası Başkanı Cengiz Üstün Beyin mücadelesi takdire şayandır. Zor durumda esnafın yanında olmuş, Esnafına önderlik ederek Afyonkarahisar halkının da hakkını savunmuştur. Bakkallar Odası Başkanı Cengiz Üstün Beyefendiye ve yeni yönetimine başarılar diliyorum” dedi.