31.08.2023 17:55:00 0
YARGITAY’DA GAZETECİ AHMET UÇMAK’I HAKLI BULDU

Bugüne kadar tarafsız, ilkeli, yapıcı ve her daim devletinin ve milletinin yanında olan www.akhaberajans.com ve www.afyonyerelbasin.com imtiyaz sahibi Ahmet Uçmak, resmi kurumda yapılan usulsüzlüğü ortaya çıkarmasının ardından iftira suçuyla mahkemeye verildi ve sonuç olarak Yargıtay’da haklı bulundu.

İlimiz Valilik Basın Müdürlüğünde yıllarca süre gelen bir usulsüzlüğü ortaya çıkaran Ahmet Uçmak bu konuda yaptığı haberler ve suç duyularının ardından adalet karşısına çıkmış ve olayları, yapılan usulsüz işlemleri belgeleriyle birlikte gün yüzüne çıkarmıştı.

Dönemin basın müdürü M.K. ile davalık olan ve mahkemelere çıkarak iftira attığı gerekçesiyle ifadeler veren Gazeteci Ahmet Uçmak, devletimizin ve tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyenlerle ilgili suç duyurusunda bulunmuş ve yargılanmalarını sağlamıştı.

2017 yılında Afyonkarahisar 2. Asliye Ceza mahkemesinde başlayan süreç sonrasında ilgili müdür tarafından da haksız yere iftiralarda bulunduğu gerekçesiyle mahkemeye verilen Ahmet Uçmak’ın bu davası 2018 yılında Konya Bölge Adliye Mahkemesi 7. Ceza dairesi tarafından da görüldü.

Kararın Yargıtay’a taşınmasının ardından Ahmet Uçmak, Yargıtay tarafından da haklı bulundu ve suçlamalarının ardından verildiği mahkemece beraat etti.

Avukatları aracılığıyla mahkeme sürecini yakından takip eden Uçmak, bir kamu kuruluşunda bir müdürün usulsüz iş ve işlemlerini ortaya çıkarmış, yetimin hakkını korumuştu. 

Kendisine iftira atıldığı gerekçesiyle Yargıtay’a davayı taşıyan müdürün iş ve işlemlerini gözler önüne seren Uçmak, Yargıtay tarafından da haklı bulundu.

Gazeteci Ahmet Uçmak şimdi, devlet içinde yapılan bir usulsüzlüğü ortaya çıkardığı gerekçesiyle kendisine iftira attığını belirten müdür M.K, hakkında tazminat davası açmaya hazırlanıyor.

Çünkü doğruları yazdığı ve belgeleriyle birlikte usulsüzlüğü ortaya çıkaran Ahmet Uçmak, adalet tarafından da haklı bulunduğu halde kendisinin iftira suçundan mahkemeye verilmesinin kendisine yapılan en büyük haksızlık olduğunu ifade etti.