İsmail Ögeday


Adam Kazandı

Uzun zamandır süren seçim propagandasının ardından, 13 Mayıs Cumartesi günü akşam saatlerinde seçim propaganda yasakları başladı.


Bir gün sonrasında, yani pazar sabah saatlerinde Tüm Türkiye seçime gitti. Yapılan seçim sizlerinde bildiği gibi, Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği seçimi idi. Bu seçim yüzyılın seçimi idi ya devam ya da tamam denecekti. 

Cumhur ittifakı ve Millet ittifakı arasında bir seçim yapılacaktı. Millet İttifakı 6’lı masa dediğimiz Kılıçdaroğlu, Akşener, Davutoğlu, Karamollaoğlu, Babacan, Uysal ve iki büyükşehir belediye başkanı olan İmamoğlu ve Mansur Yavaş toplamda, 8’li masa birde gizli ortakları HDP ile seçime katılarak Cumhur İttifakını bertaraf edeceğini düşündü.

 Fakat buna rağmen yine yenilmeye mahkûm oldu. Kesin alacağız, ilk turda bitireceğiz, haydi, Baharlar gelecek, sana söz cümleleri havada kaldı. Sebebi ne sizce? Sebebi ne mi? Söyleyelim, HDP, PKK, FETÖ, Tüm ülke düşmanları ile iş birliği yapmaları tek sebebi bu.

Türk milleti buna müsaade eder mi ? Etmez tabiki, canını verir, söz konusu vatanın bekası olduğunda kesinlikle geri adım atmaz. Millet ittifakı velhasıl bu seçimde, boyunun ölçüsünü aldı. Öyle umuyoruz ki, bir daha bu yola başvurmazlar, sonuç böyle olunca, tüm dünya ülkelerindeki ülke düşmanları şok yaşadı, çünkü bu sonucu beklemiyorlardı.

 Halk seçimini yaptı, tercihini Recep Tayyip Erdoğan’dan yana kullandı. Afyonkarahisar’da da bu sonuç değişmedi, Yine Cumhur İttifakı 4 vekil diğerleri de birer vekil çıkardı. Şimdi şu soruyu Millet İttifakına sormak lazım, Birleştinizde ne oldu? Neyi değiştirdiniz ? Birleşe Birleşe alacağız diyordunuz ? Doğru birlikte rahmet vardır, ama yanlış kişilerle birleşirseniz sonuç bu olur. Yani birleşe birleşe anca yok olursunuz

Benim aklımın almadığı konu şu 6 parti hatta HDP ile birlikte,7 parti birleştiniz 2 partiye karşı, yinede Erdoğan’ı deviremediniz. Deviremezsiniz çünkü gittiğiniz yol yol değil. Halktan uzaksınız Milletle alakanız yok. Eylem ve söylemleriniz birbirini tutmuyor. Seçim ikinci tura kalırsa bile, kalmasına gerek yok, çünkü aradaki fark  çok aşırı fark kapanmaz 3 milyonun üzerinde fark var.

İkinci tura giderse bile yine adam kazanır. Bundan sonra ne olmalı, ben Kılıçdaroğlu’nun yerinde olsam bir daha  Recep Tayyip Erdoğan’ın karşısına, seçime çıkmam, hatta istifa ederim böyle doyumsuzluk, böyle hırs vallahi olmaz, billahi olmaz. Sen bu halka ne verdin ? Allah aşkına karşılık bekliyorsun ? Adam 21 yılını vermiş, bir sürü hizmeti var, ebetteki onun bir karşılığı var.

 Son söz yapılan bu seçim Ülkemize ,milletimize hayırlı ve uğurlu olsun. Sevgi ile kalın…