İsmail Ögeday


Çekiç güçler iş başında

Afyonkarahisar, bazen öylesine boş işlere konu ediliyor ki sormayın gitsin.


İlimizin kıymet ve değerlerini ön planda tutmak her zaman iyidir. Öncelikle Afyonkarahisar Valiliğimiz başta olmak üzere, Afyon Belediyemizin yapmış olduğu topluma faydalı, geleceğimizi ilgilendiren, her türlü konunun arkasında hassasiyet ile durmuş ve durmaya da devam ediyor. 

 

Bu durum Afyonkarahisar Valiliğimiz ve Belediyemizin bir ahenk ve uyum içerisinde çalıştığını gösterir. Bu da gayet son derece normal ve olması gereken bir durum. 

Fakat son zamanlarda bazı STK’lar ve Başkanları maalesef bu şekilde hareket etmiyor. Nedenine gelince, inanın ben de hayretler içerisindeyim. Bir ilde Afyon Valiliği, belediye, emniyet, jandarma, STK’lar, iş insanları ve toplumun önde gelen kişileri ortak bir gaye ve amaç uğruna, elini taşın altına koyması gerekir. Doğru olması gereken bu ama Bazı çekiç güçler mi desem, artık gerisini siz söyleyin, arka planda, söz konusu kurum ve kuruluşların başarılı olmaması adına, elinden geleni yapıyorlar. 

 

Bu Çekiç güçler, sonra da hiçbir şey olmamış gibi, bağlı bulunduğu STK yönetimi ile birlikte çözüm yolu aramaya çalışıyor, Hani hatırlarsınız kayıp şahıs hikayesini, adam kendini aramaya gidenlerle birlikte, kendini arıyor arazide. Hiçbir şey olmamış gibi. İlimizi inanın eften püften meseleler yüzünden, kötü lanse ederek, geçip uzaktan bir de seyrediyor ya bu çekiç güçler. Kim ne olursa olsun, kişi ne iş yaparsa yapsın, önce ahlaklı olmalı. Herkes kendi alanında, kendi dalında işini yaparsa, zaten sorun yok. 

 

İşte bu işin arka planında olan, çekiç güçlerin, kendileri hiçbir zaman ön planda olmaz, sürekli birilerine gaz verir öne sürer işte “onlar yapıyorsa sende yap, bu işi sadece onlar mı biliyor, gibi süslü cümleler ile ha bire gaz verir. On dan sonra da gazı alan kişinin hakkında yaptığı iş ile ilgili olumsuz bir haber yansıyınca, sanki suçlu gaz veren değil de gazı alanmış gibi suçlu koltuğuna oturtulur birde karşısına geçer güler. Herkesin aklı var, fikri var kimse kimseden akıl alacak değil de, elbet ama. Ben işin arka planında duran çekiç güç’ e takıldım hala, ya sana ne kardeşim sen işine bak millete yel ve gaz verme zamanı değil. 

 

Madem çok biliyorsan kendin çık, yap bir şeyler de bizde görelim. Hatta destek verelim ama, öyle arka planda insanları yanlış yönlendirmenin, ya da yanlışa sevk etmenin hiçbir mantığı yok. İşte bu sözüm ona Çekiç güçler her ortama girip iki laf oradan, üç laf buradan 4 laf beriden gibi toparlayıp, üzerine de kendi egosunu tatmin etmek için, birkaç şey daha ekleyip, işe koyuluyorlar. 

 

Bu her zaman böyledir. Sırf başarısız olsun, yerine ben geçeyim ya da başka istediğim biri geçsin mantığı .Benim buradan tek söyleyeceğim , sakın ola bu Çekiç güçlere itibar etmeyin, yoksa yarı yolda kalırsınız. Sevgi ile kalın, 2023 yılı sizlere sağlık ,mutluluk, huzur ve bol kazanç sağlasın…