İsmail Ögeday


Seçim geliyor

9 Nisan Pazar akşamı saat 17’ye kadar seçime girecek olan, siyasi partiler aday listelerini YSK’ya teslim etti.


Afyonkarahisar’da da CHP, MHP, Ak Parti ve İyi Parti başı çeken partiler ve diğer partilerin adayları da belli oldu. MHP’de açıklanan listede Aziz Aslan’ın olması beklenirken, Aslan listede yer alamadı. Diğer taraftan CHP’nin listesinde yine Burcu Köksal birinci sıradan aday gösterildi. 

Burada da listede olması beklenen, Dr. Mehmet Kemal Demirkıran’ın listede olmadığı görüldü. İyi Parti bu zamana kadar çıkarabileceği en olası liste ile seçime gidiyor ilk sırada herkesin tahmin ettiği isim Avukat Hakan Şeref Olgun birinci sırada yer aldı. Öte yandan son olarak Ak Parti listesinde 2 mevcut milletvekilinin ismi bir ve ikinci sırada açıklandı.

Burada da yine mevcut Milletvekilli olan, Şuhutlu Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun olmadığı görüldü. Hatta, listeye İyi Parti’den istifa ederek, katılacağını iddia ettikleri Mahmut Koçak’ta listede yer almadı. Şimdi Ak Parti, İyi Parti ve CHP’nin listesinde ilk sırada bulunan adaylar karınlarını kaşıya kaşıya TBMM’ye Milletvekili olarak gidecek. 

Afyonkarahisar’ın 6 Milletvekili var, kalan 3 Milletvekilinin konumu ve nasıl mecliste ya da hangi partiden Meclise gireceği henüz belli değil. İşte bu noktada, çok sayıda, vatandaş sokakta ve bulunduğu ortamlarda şu tahminlerde bulunuyorlar.

Bazıları Afyonkarahisar’da 2 Ak Parti, 2 CHP, 2 İYİ Parti’nin meclise Vekil sokacağını, bazıları 2 AK Parti 3 İyi Parti, 1 CHP’nin Meclise vekil sokacağını söylüyor. Bazıları da yine 3 Ak Parti, 1 İyi Parti, 1 MHP, 1 CHP’nin Meclise vekil sokacağını iddia ediyor. Bazıları da 4 Ak Parti 1 İyi Parti, 1 CHP’nin meclise Vekil sokacağını savunuyor . 

Velhasıl tahminler çok ve çok yönlü,  Milletimiz artık, 28 . Dönem Milletvekilliği için ülkemize faydalı ve hizmet edebilecek, sürekli halkın içerisinde, halkın derdi ile dertlenebilecek, arandığı zaman kendisine rahatlıkla ulaşılabilecek, TBMM’de boşa koltuk işgal etmeyecek, Milletin oyları ile geldiğini unutmayacak, memlekete bir tane fazla çivi çakabilmenin yani daha fazla hizmet etmenin çabasını gösterecek, Afyonkarahisar’ı hak ettiği konuma kavuşturabilecek vekiller istiyor. 

14 Mayıs’ta Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği seçimleri yapılacak. Ülkemiz milletimiz için faydalı olacak kimse hayırlısı kimse o olsun sevgilerimle….