EĞİTİM 16.06.2023 11:36:00 0
140.187 öğrenci karne alıyor

Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci, 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı'nın sonuna ilişkin bir mesaj yayımladı. Sünnetci, 16 Haziran 2023 Cuma günü 140.187 öğrencinin karnelerini alarak yaz tatiline gireceğini belirtti. Öğrencilere dinlenme, oyun oynama, kitap okuma ve sevdikleriyle zaman geçirme fırsatı sunan tatilin önemli olduğunu vurguladı.

Sünnetci, öğrencileri güçlü yarınların teminatı olarak tanımlayarak, bu eğitim ve öğretim yılında büyük bir çaba sarf ederek bir üst sınıfa geçmeyi hak ettiklerini ifade etti. Notların her zaman istenilen düzeyde olamayabileceğini belirten Sünnetci, tatil sürecinde eksik kalan yönleri belirlemeleri ve tamamlamaları için verimli bir program hazırlamalarını önerdi. Başarının tesadüfi olmadığını ve öğrenme sürecinin her şart altında devam etmesi gerektiğini vurgulayan Sünnetci, öğrencilerin ailelerinden ve öğretmenlerinden aldıkları eğitimle problem çözen, üreten, düşünen, yeniliklere açık ve bilimle teknolojiye hakim bireyler olarak yetiştiğini dile getirdi.

Sünnetci, öğrencilere eğlenme, dinlenme ve kitap okuma gibi aktivitelerle tatillerini değerlendirmelerini tavsiye ederek, sevgiyle selamladı. Ayrıca, özverili çalışmalarıyla yeni nesillerin yetişmesine katkı sağlayan öğretmenlere teşekkür ederek, iyi tatiller diledi. Velilere ise her anne-babanın çocuğunun iyi bir eğitim alması için çaba gösterdiğini ve evlatlarını tanımaya, objektif değerlendirmeler yapmaya çalışmalarını önerdi. Çocukların hayatına pozitif etkiler sağlayacak şekilde yapıcı ve destekleyici bir tutum sergilemelerini umut etti.

Miraç Sünnetci, tüm öğrencilere keyifli bir yaz tatili geçirmelerini, yeni eğitim-öğretim yılında okullarda coşkuyla bir araya gelmeyi dilerken, desteklerinden dolayı Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı'na, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticilerine, öğretmenlere, okul personeline ve velilere teşekkürlerini iletti.

Beyaz Belge Haber


Haber Kaynak : Beyaz Belge
Anahtar Kelimeler: . öğrenci karne alıyor