SPOR 26.06.2023 12:26:00 0
Afyonkarahisar

Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Karahisar Gençlik Merkezi'nde düzenlenen bir etkinlikle e-spor atölyesi hakkında bilgi verdi. Afyonkarahisar Valiliği himayesinde gerçekleştirilen ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Zafer Kalkınma Ajansı tarafından ortaklaşa yürütülen proje kapsamında, Karahisar Gençlik Merkezi'nde faaliyet gösteren e-spor atölyesi, gençlere hizmet vermeye devam ediyor.

E-Spor, son yıllarda dünya genelinde büyük bir ilgi ve popülerlik kazanan elektronik sporlar alanını ifade ediyor. Bu atölye ise gençlere e-spor oyunları üzerinden strateji, iletişim, takım çalışması ve liderlik gibi becerileri geliştirme imkanı sunuyor. Atölyede aynı zamanda düzenlenen turnuvalar ve maçlar aracılığıyla rekabetçi ortamlar oluşturuluyor.

E-Spor atölyesi projesinin bir diğer amacı da gençler arasında sosyal bağları güçlendirmek ve sağlıklı bir rekabet ortamı oluşturmaktır. Gençlerin dijital teknolojilere olan ilgilerini olumlu yönde kullanmalarına ve potansiyellerini keşfetmelerine olanak sağlayan e-spor, takım çalışması ve iletişim becerilerinin geliştirilmesiyle gençlerin sosyal ve kişisel gelişimine katkıda bulunmaktadır.

Karahisar Gençlik Merkezi'ndeki e-spor atölyesi, gençlerin eğitimlerini ve yeteneklerini geliştirme fırsatının yanı sıra potansiyel profesyonel e-sporcuların yetişmesine de katkıda bulunmayı hedeflemektedir. Ayrıca, bölgedeki gençlere eşit fırsatlar sunarak ulusal ve uluslararası platformlarda başarılar elde etmelerini amaçlamaktadır.

Proje kapsamında e-spor atölyesinde eğitimlerini tamamlayan ve başarılı olan gençlere sertifikalar ve ödüller verildi. Dereceye giren gençler ise önümüzdeki ay düzenlenecek olan turnuvada Afyonkarahisar'ı temsil etmeye hak kazandı. 

Sertifikaları, Gençlik Hizmetleri Müdürü Ahmet Ertük, Zafer Kalkınma Ajansı İl Koordinatörü Osman Köprücüoğlu, Karahisar Gençlik Merkezi Müdürü Muhammed Ali Abaylu ve e-spor eğitmeni ve akademisyen Yasin Çakır tarafından takdim edildi.

Gençlik Hizmetleri Müdürü Ahmet Ertük, Karahisar Gençlik Merkezi'nde devam eden e-spor atölyesi hakkında, "Valiliğimiz himayesinde, Gençlik Spor Bakanlığı ve Zafer Kalkınma Ajansı desteğiyle aynı zamanda İl Müdürümüz Kasapoğlu'nun teşvikiyle e-spor eğitimlerimiz uzman eğitmenler rehberliğinde Karahisar Gençlik Merkezi'nde devam ediyor. 

Bu noktada hem gençlerimize hem de velilere projenin nitelikli ve güvenilir ortamlarda hizmete geçtiği noktasında gerekli bilgilendirmelerde bulunduk. 18 ilde e-spor atölyesi mevcut. Bunlardan bir tanesi de Afyonkarahisar'da yer alıyor." şeklinde konuştu.

Beyaz Belge Haber


Haber Kaynak : Beyaz Belge