GÜNDEM 30.04.2024 11:41:55 0
Akarçay: Çok Gecikti Ama Bitecek

Afyonkarahisar'ın önde gelen yerel basın isimlerinden Gazeteci Yazar Murat Akarçay, Gazete3'te yayımlanan köşe yazısında Zafer Müzesinin Restorasyonuna dikkat çekti.

“Çok Gecikti Ama Bitecek Zafer Müzesi” başlıklı köşe yazısında Akarçay, Zafer müzesi restorasyonu neden bu kadar uzadı? sorularının halk arasında dolandığını ve bu konu hakkında kendi düşüncelerini belirttiği bir köşe yazısı yazarak fikrini beyan etti.

Akarçay köşe yazısında, "Aklıma son haftalarda yapılan açıklamalardan sonra “Zafer Müzesi “ Restorasyonun artık bu yıl biteceği ile ilgili duyduğumuz net açıklamalar geldi.

Ben bu sefer sonuna kadar inanıyorum yenileme işlemi bu yıl bitecek ve Zafer Müzesine kavuşacağız.

Muhakkak hukuki ve yönetmelik anlamında neden bu kadar süredir bitmedi sorusunun geçerli resmi bir teknik cevabı vardır ama toplumsal hafızada da zaman kavramı diye bir şey vardır. 

Ben sürekli olarak her kesimden halk ve idarecilerimiz arasında olan bir gazeteciyim. Halk bazında şu cümleyi bu zamana kadar farklı mekânlarda ve ortamlarda en az 50 sefer duydum. 

Duyduğum cümlenin ana teması şu şekilde. “Son yıllarda Kamu kaynaklı hizmet kavramında ışık hızı sürelerinde yatırım ve projelere şahit olurken; Zafer Müzesi restorasyonu neden bu kadar uzadı..”

İşte bu halk arası fısıltı cümlesi bile kapsamlı bir basın toplantısı ile Afyonkarahisar Kamuoyunu baştan aşağı bilgi güncellemesi yapmak için yeterlidir toplantı sebebidir bence. 

Son yapılan Uzun Çarşı Restorasyonu ile cezbedici bölge konumuna gelen alanda tek eksik artık Zafer Müzesi; İnşallah restorasyon çalışmaları 2024 yılında biter, ziyarete açılır ve hep birlikte gezeriz" diyerek düşüncelerini dile getirdi.

#Afyonkarahisar #ZaferMüzesi #Restorasyon #Turizm #KültürMirası #MuratAkarçay
 


Haber Kaynak : Beyaz Belge
Anahtar Kelimeler: akarçay: çok gecikti ama bitecek