GÜNDEM 20.04.2024 14:59:07 0
Bakan Uraloğlu, Bayat-1 Tüneli ve V01 Viyadüğü Çalışmalarını İnceledi

Afyonkarahisar'ın ulaşım ağını modernize edecek önemli projelerden biri olan Bayat-1 Tüneli ve V01 Viyadüğü 'nün çalışmalarını görmek üzere T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bölgeye ziyaret düzenledi. 

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı'nın eşlik ettiği ziyaret kapsamında, Bakan Uraloğlu, Bayat-1 Tüneli'nde görevli personelle bir araya gelerek çalışmaları yakından inceledi.

Bakanın Açıklamaları ve Vurguları

Bakan Uraloğlu, yaptığı açıklamada, yüksek hızlı tren projelerinin ülke genelinde mesafeleri kısaltarak milyonları birleştirdiğini ve bu projelerin konfor, güvenilirlik ve tasarruf getirdiğini belirtti. 

Ankara - İzmir Yüksek Hızlı Tren Yolu üzerinde yer alan Bayat-1 Tüneli'nde yapılan incelemelerin önemine vurgu yaparak, projenin ilerleyişi hakkında bilgi aldı.

BAYAT-1 tünelinde incelemelerde bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, ‘’ Konfor, güvenilirlik ve tasarruf getiren YHT projelerimiz ile mesafeleri kısaltmayı ve milyonları birleştirmeyi sürdürüyoruz. 

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde ülkemiz için çalışmaya, eser ve hizmet üretmeye, geleceğimiz için kurduğumuz tüm hayalleri gerçekleştirmeye de devam ediyoruz.

Ankara - İzmir Yüksek Hızlı Tren Yolu üzerinde yer alan Bayat-1 Tüneli'nde incelemelerde bulunduk.’’ Dedi.

V01 Viyadüğü İncelemesi

Ziyaretin devamında, Bakan Uraloğlu'nun durağı V01 Viyadüğü oldu. 

2 bin 208 metrelik V01 Viyadüğü'nde incelemelerde bulunan Uraloğlu, ‘’ Çalışmalarımız hızla ilerliyor. Ankara - İzmir YHT projemiz tamamlandığında ulaşıma hız ve konfor katacak.’’ dedi.

Afyonkarahisar'ın demiryollarında bir kavşak noktası olacağına işaret eden Bakan Uraloğlu, viyadüğün stratejik önemini vurgulayarak incelemelerde bulundu.

Bakan Uraloğlu, çalışmaların hızla ilerlediğini ve Ankara - İzmir YHT projesinin tamamlandığında ulaşıma hız ve konfor katacağını belirtti. 

#Bayat1Tüneli #V01Viyadüğü #Afyonkarahisar #Ulaşım #HızlıTren #BakanUraloğlu


Haber Kaynak : Beyaz Belge