GÜNDEM 17.05.2024 10:18:10 0
AFAD Bünyesinde Depremde Arama ve Kurtarma Eğitimleri Sürüyor

AFAD Başkanlığımızın 6 Şubat Kahramanmaraş Depremleri sonrasında müdahale kapasitesini arttırmak amacıyla başlattığı Cumhuriyetimizin 100. yılında 100 Bin Arama Kurtarma Personeli hedefi kapsamında ülke genelinde eş zamanlı olarak Afyonkarahisar’da da birçok kamu/özel kurum kuruluş personeline “Depremde Arama ve Kurtarma Eğitimi” veriliyor. 

 Bu kapsamda Afyonkarahisar İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü eğitim alanında 13 Mayısta başlayan ve 22 Mayısa dek sürecek olan İstanbul, İzmir, Antalya, Erzurum, Samsun, Kocaeli ilerinden katılan 36 Polis Arama Kurtarma Ekibi (PAK) personeline “Depremde Arama ve Kurtarma Eğitmen Eğitimi” verilmeye başladı. 

Eğitimler; ekip oluşumu, organizasyonu, lojistik, intikal, güvenlik, olay yeri yönetimi ve koordinasyonu, olay yerinde personelin davranış prensipleri, TAMP-AYDES-İKAS bilgilendirme, raporlama ve geri bildirim, tahliye ve tahliye türleri, beton kırma teknikleri, tahkimat uygulamaları, genel yapı bilgisi, genel hazmat bilgisi, kurtarma makinelerin kullanımı ve INSARAG bilgilendirmesi gibi konuları kapsıyor. 

Eğitmen eğitimi programını başarıyla tamamlayan kursiyerler illerindeki emniyet mensuplarına “Depremde Arama Kurtarma Eğitimi” vererek 100 Bin Arama Kurtarma Personeli yetiştirme programı kapsamında Emniyet Genel Müdürlüğüne verilen kotanın tamamlanmasını sağlayacak.

Aynı program kapsamında 13-18 Mayıs 2024 tarihleri arasında, Denizli Çardak Hava Meydan Komutanlığının 24 personeli ile Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğünün 27 personeline AFAD İl Müdürlüğü ve MEB AKUB Ekibi bünyesindeki Depremde Arama Kurtarma Eğitimi Eğitmenlerince  “Depremde Arama ve Kurtarma Eğitimi’’ verilecek. 

#AFAD #DepremEğitimi #AramaKurtarma #Afyonkarahisar #Emniyet #Cumhuriyet100Yıl


Haber Kaynak : Beyaz Belge