GÜNDEM 8.05.2024 15:25:07 0
AFSÜ ve AKÜ Filistin İçin Yürüdü:

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi ve Afyon Kocatepe Üniversitesi öğrenci ve akademisyenleri, Filistin'deki zulme karşı bir araya gelerek İsrail'in insanlık dışı politikalarını protesto etti.

İmaret Camii önünde başlayan yürüyüş, Zafer Meydanı'nda son buldu. 

AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, AKÜ Rektörü Mehmet Karataş, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve birçok kişi yürüyüşe katılarak Filistin halkının yanında olduklarını gösterdi.

Rektör Okumuş, yaptığı konuşmada, Filistin'deki zulmü kınayarak, 7 Ekim 2023'ten bu yana yaşananların insanlık adına bir utanç olduğunu vurguladı. 

İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırılarının binlerce masum insanın yaşamını yitirmesine ve binlercesinin de evlerinden edilmesine sebep olduğunu belirtti.

Okumuş, "Değerli arkadaşlar, Bu savaş; iyi ile kötünün, doğru ile yanlışın, sevgi ile nefretin savaşı. Biz iyi, doğru ve sevginin yanındayız.

Hangi renkten, dinden ve milletten olursa olsun hiçbir baba, sabi çocuğunun cenazesini kucağında taşımamalı, hiçbir anne gece bomba seslerinin bebeğini uyandırmaması için dua etmemeli, hiçbir sivilin özellikle gençlerin ve çocukların geleceğe dönük hayalleri elinden alınmamalı.

Filistin’de yapılmamalı, olmamalı dediğimiz her şey en acımasız şekilde yapılıyor ve oluyor. Artık vicdanımız orada olanları kaldırmıyor. İsrail derhal durmalı veya durdurulmalı.

Ne acıdır ki, güvenli bölge ilan edilen ve binlerce Filistinlinin sığındığı Refah şehrine de acımasızca bir saldırı başlatılmış, apaçık bir soykırımın startı Tüm Dünyanın gözü önünde verilmiştir. 

Ve nasıl bir akıl tutulmasıdır ki Dünya bu soykırıma sadece aman, yapma, sakın tarzı bir yaklaşım sergilemekte, daha da kötüsü birçok Dünya devleti İsrail'e destek olmakta, silah ve para yardımı yapmaya devam etmektedir.

Hatta ve hatta, İsrail aleyhine en ufak bir eleştiride bulunmak bile suç sayılmaktadır.

Ancak Filistin’deki olumsuz tablonun değişmesi adına umut verici bir gelişme olarak Dünya genelinde giderek daha fazla insanın, İsrail'in barbar politikalarına karşı boykot ile net bir tavır sergilediğini görüyoruz. 

Bunun en güzel örneği de, tüm Dünyada üniversite öğrenci ve akademisyenlerinin başlattığı ve kartopu misali giderek artan İsrail karşıtı eylemlerdir.

Bizler de AFSÜ ve AKÜ ailesi olarak, tüm akademisyen, öğrenci ve personeliyle, Filistinlerin yanındayız. Filistin’de işlenen insanlık suçunun bir an önce durmasını istiyoruz.

Amasız, fakatsız, bu katliam derhal durdurulmalı, sorumluları da en ağır şekilde cezalandırılmalıdır.

Kalbimiz Filistin’de Atıyor, Canımız Filistin ile Yanıyor.

Rabbim, Filistin halkının yar ve yardımcısı olsun" şeklinde konuştu.

Yürüyüşe katılanlar, İsrail'in Filistin'deki barbar politikalarına karşı boykot ile net bir tavır sergilenmesi gerektiğini dile getirerek, Filistin halkının yanında olduklarını bir kez daha haykırdılar.

#FilistinYürüyüşü #İsrailKatliamı #Soykırım #AFSÜ #AKÜ


Haber Kaynak : Beyaz Belge