GÜNDEM 11.07.2023 18:05:19 0
Afyonkarahisar DEVA Partisinde Ayrılık Rüzgarı

DEVA Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Kadir Daylık bir basın açıklaması yaptı. 

Ülkede  ekonomi, eğitim gibi konular başta olmak üzere toplumun her alının da yaşanan sorunlara çözüm bulabilmek ülkeye yeni bir umut yeni bir oluşum yeni bir alternatif olabilmek için kurulduğunu söylediği Demokrasi ve Atılım Partisinde yaklaşık üç yıl gibi uzun bir süredir Afyonkarahisar Kurucu İl Başkanı olarak görev yaptığını vurguladı.

Bu süreç zarfında Afyonkarahisar'ın sorunlarına değindiklerini söyleyen Daylık, yapıcı siyaset anlayışı ile ellerinden gelen tüm çaba ve gayreti gösterdiklerini dile getirdi.

Bu yapının içinde bulunmaktan çok büyük keyif aldığını söyleyen Daylık, “Bu siyasi yolculuk da  en büyük teşekkürü   il ve ilçe teşkilatı üyelerimizin her birine ayrı ayrı  iletmek istiyorum.” dedi.

Yerel  basına da ayrıca teşekkürlerini ileten Daylık, 

Ben bu şehirde doğdum ve imkanım olduğu sürece de bu şehri terk etmeyeceğim.  Daha güzel bir ülke daha güzel bir memleket için memleketimin her bir bireyinin mutlu ve refah içinde yaşaması için yarına dair umutları için gençlerimiz için çocuklarımız için mücadele edeceğim. 

Açıklamamın başında da belirttiğim gibi  bir umut olarak kurulan ve üç yıldır azimle mücadele ettiğim partimden siyasi fikir ayrılıkları , üç  yıllık süreçte izlenen yanlış politik davranışlar, ülkemizin yarınları için  ekonomi ve eğitim  başta olmak üzere  hayata geçmesi adına ilk önceliğin toplumuzun değerleri manevi yaşantısı  göz önüne alınmadan yapılan siyasi anlayış , toplum psikolojisinin dışında sergilenen yanlış kararlar, seçim sürecinde izlenen stratejik hatalar Deva partinsin başarılı olmamasının nedenleri oldu.  

Bu stratejik hamleler Genel merkezin başarısı gibi kabul edildiğini en son katıldığım il başkanları toplantısında hissetim.  

Genel Merkezin değişmeyen yönetim kadrosu,  geleceğe dair parti politikalarındaki belirsizlik. Tekrarlanabilecek yanlış kararlar DEVA partisindeki başlatmış olduğum aktif siyasi yaşantımı noktalamam gerektiğine  inandım. 

Bu ve benzer sebeplerle  partimden kendi isteğimle ayrılmak durumunda olduğumu kamuoyuna saygılarımla duyurmak istiyorum." diyerek sözlerini tamamladı.

Beyaz Belge Haber


Haber Kaynak : Beyaz Belge