GÜNDEM 16.09.2023 14:26:56 0
Afyonkarahisar

Afyonkarahisar Valiliği tarafından yapılan duyuruyla, 19 Eylül Gaziler Günü'nün anma programı açıklandı. 

Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı'nın davetiyle gerçekleşecek program, Gaziler Günü'nü anmak ve şehitler ile gazileri anlamak amacıyla düzenlenecek özel etkinliklere ev sahipliği yapacak.

19 Eylül Gaziler Günü anma programı şu şekilde düzenlenmiştir:

Çelenk Sunma Töreni: Saat 11:00'de Kocatepe Parkı Atatürk Anıtı'nda gerçekleşecek olan çelenk sunma töreninde Afyonkarahisar Valiliği, Garnizon Komutanlığı, Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Afyonkarahisar Temsilciliği çelenklerini sunacaklar. 

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayacak. 

Ardından Türkiye Muharip Gaziler Derneği Afyonkarahisar Temsilciliği'nin konuşması yapılacaktır.

Ziyaret: Saat 12:00'de protokol üyeleri, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Afyonkarahisar Temsilciliği'ni ziyaret edeceklerdir.

Mevlid Programı: Öğlen namazı öncesinde, saat 12:30'da Gedik Ahmet Paşa (İmaret) Camii'nde tüm Aziz Şehitlerimizin ve ebediyete irtihal etmiş Gazilerimizin ruhuna ithafen mevlid-i şerif okunacaktır.

Ayrıca, 2005/27 sayılı Başbakanlık Genelgesine göre, 19 Eylül Gaziler Günü'nde kamu kurum ve kuruluşlarında görevli bulunan malul gaziler ile eşlerinin tören ve kutlamalara katılmalarını sağlamak amacıyla idari izinli sayılmaları uygun görülmüştür.

Vali Yiğitbaşı, 19 Eylül 2023 Gaziler Günü etkinliklerine katılımı beklediğini belirterek, Gaziler Günü'nün önemine vurgu yapmıştır. 

Program, şehitlerimizi ve gazilerimizi anmak, onların fedakarlıklarını hatırlamak ve minnettarlık duygularını ifade etmek için düzenlenmektedir.

#Afyonkarahisar #Afyon #Haber #Program #Vali #Gazi #GazilerGünü #19Eylül #Tören


Haber Kaynak : Beyaz Belge