GÜNDEM 2.05.2024 18:17:11 0
 AK Parti Afyonkarahisar Gençlik Kolları

AK Parti Afyonkarahisar Gençlik Kolları Üniversite Birimi tarafından bugün Afyon Kocatepe Üniversitesi Atatürk Kongre Merkezi önünde başlayan ve rektörlük önünde sonlandırılan evrensel bir eylen gerçekleştirildi. 

Çok sayıda gencin katılım sağladığı eylem sonrasında bir basın açıklaması gerçekleştirildi.

Basın açıklamasın da; “Değerli basın mensupları kıymetli Filistin sevdalısı üniversiteli kardeşlerimiz 1948’den bugüne kadar milyonlarca masum ve mazlum Filistinli göç kıtlık ve ölümle sınayan İsrail yayılmacılığı 7 Ekim 23 itibari ile tarihin akışı içerisinde insanlığın utanç tablosu olarak değerlendirileceği bir soykırım haline almıştır. 

209 gündür çocuk, kadın, erkek, genç, yaşlı ve engelli ayırt etmeksizin 35.000 kişinin İsrail barbarlığı tarafından katledildiği binlerce kişinin evinden yurdundan göçe sürüklediği kundaktaki bebeklerin bombardımanlar sonucunda enkaz altında can verdiği bir soykırım yaşanmaktadır. 

İnsanlığın yaşadığı acıları canı yanının rengine dinine ve diline göre tasnif etmeyi kınamayı ve lanetlemeyi kendisine paye bilen iki yüzlü egemen güçler ile uluslararası örgütler ise vahşeti yaşatan İsrail olunca bir kez daha sessiz kalmayı katledilen bebeklerin görüntülerine karşı gözlerini kapatmayı masum kadınların feryatlarına karşı kulaklarını tıklamayı tercih etmişlerdir. 

Egemen güçlere ve uluslararası örgütlere elindeki siyasi askeri ve ekonomik gücü kullanarak sessizlik baskısı yapan sözde İsrail devleti artık mızrağın çuvala sığmadığının farkına varmalıdır. 

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde uluslararası platformlara taşınan İsrail barbarlığı dünyanın çeşitli yerlerinde yaşayan dinleri ırk renkleri ve dilleri birbirinden farklı olan ancak vicdani gazetedeki çocuk ve kadınlar için atan yürekli insanlar tarafından protesto edilmeye başlamıştır.

Özellikle geçtiğimiz hafta ABD’nin New York kentindeki Kolombiya Üniversitesi’nde öğrencilerin ve akademisyenlerin katılımıyla yaşanan İsrail karşıtı gösteriler dünya genelinde onurlu duruşun başkaldırı fitilini ateşlemiştir. 

ABD genelindeki onlarca kampüse yayılan ve bu insani durusu derslerini iptal ettirmek disiplin soruşturmasına sevk edilmek hatta tutuklanmak pahasına sergileyen eylemlere katılan sesini yükselten tüm kardeşlerimize ak Parti gençlik kolları üniversiteler Teşkilatı olarak yürekten teşekkür ediyoruz. 

Bizler vicdan sahibi her bir genç gibi AK PARTİ gençlik kolları olarak Gazze’de yaşanan katliama karşı on binlerce gencin katılımıyla ilk günden bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz saystop eylemlerimiz Boykot çağrılarımıza ve yardım faaliyetlerimize ara vermeksizin devam edeceğimiz ve Gazze halkının çığlığına ses veren herkesin farklılıklarına bakmaksızın yanında olmaya devam edeceğimizi bildiriyoruz.

Afyonkarahisar ÜniAK teşkilatları ve Afyon Kocatepe Üniversitesi öğrencileri olarak Gaznelilerin çığlıklarına kulak veren Avustralya’nın Sidney Üniversitesi öğrencilerinin yanında olduğumuzu belirtiyoruz. 

81 ilimizde bulunan bütün üniversiteli kardeşlerimize ve akademisyenlerimizi İsrail barbarlığına karşı durmaya Gazzeli kardeşlerimizin yanında olmaya ve saystop eylemlerimize ses vermeye davet ediyoruz. 

Kamuoyuna saygılarımızla” ifadelerine yer verildi.

#Afyonkarahisar #AKPartiGençlikKolları #ÜniAK #Filistin #Gazze #SayStop


Haber Kaynak : Beyaz Belge