GÜNDEM 14.07.2023 13:21:54 0
Birlik Vakfı Darbe Girişimi Bildirisi

15 Temmuz darbe girişimi hakkında Birlik Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Av. Mehmet Alacacı tarafından yapılan bir açıklamadır:

"15 Temmuz Küresel Emperyalistlerin ürünü, ülkemizi bölme ve işgal girişimidir. Bu girişim, Devlet Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde halkımızın direnci sayesinde önlenmiştir. Ülkemizin işgal girişimi basiretli idarecilerimiz ve milletimiz tarafından bertaraf edilmiştir.

Devletin her kademesine sızmış, kökü dışarıda olan hainler, 15 Temmuz gecesi şehirlerin stratejik noktalarından hareket ederek devleti işgal etmek için halkı korkutarak ve şiddet uygulayarak ele geçirdikleri askeri uçak, helikopter ve tanklarla kendi vatandaşına ateş etmiş, 250 kardeşimizi şehit etmiş ve binlerce insanımızı yaralamıştır. Milletimiz, Devlet Başkanımızın meydanlara gitme talimatıyla şanlı direnişini başlatmıştır. Milletimizin inancı ve liderine olan güveniyle milyonlar direniş için meydanlara ve sokaklara çıkmıştır.

T.B.M.M. Başkanı İsmail Kahraman tarafından toplantıya çağrılmış, bütün partilerin katılımıyla toplantı açılmıştır. Darbeci hainler, T.B.M.M'yi hedef alıp bombalamalarına rağmen T.B.M.M toplantısına devam etmiş, Başkan İsmail Kahraman'ın dirayetli duruşu sayesinde meclis terk edilmemiştir.

15 Temmuz darbe kalkışması, TSK adına yapıldığı gibi sunulmuş, ülke genelinde askeri birlikler ve polis karargahları ateşe tutulmuştur. Karşı koyanlar ve karşı duranlar ise şehit edilmiş, yaralanmış veya gözaltına alınmıştır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, T.B.M.M. Başkanı ve üyeleri, Başbakan ve Kabine Üyeleri milletimizle beraber meydanlara çıkmış, halka önderlik etmişlerdir.

Yazılı ve sözlü basın kuruluşlarına yapılan baskın ve el koyma hareketleri, vatandaşlarımızın desteği sayesinde önlenmiştir. Milletimiz, kalkışanların devlet kuruluşlarının işgal girişimlerine canı pahasına karşı koymuş, her noktada darbeye karşı mücadele eden askerin ve polisin yanında olmuştur. Darbe girişiminde milli duruşu olan sivil toplum kuruluşlarımız cansiperane mücadele vermiştir. Sivil toplum teşkilatlarımız seçtikleri liderine ve ülkelerine sahip çıkarak, insanlarımızı bombalayan uçaklara ve tanklara karşı imanlar ile karşı durmuştur.

Birlik Vakfı, milletimizin inançlarına, milli ve manevi değerlerine karşı olan tüm darbe ve benzeri kalkışmalarla mücadelesini dün olduğu gibi bugün de, bundan sonra da yapacak, milletimizin birliğini, ülkemizin bütünlüğünü bozacak iç ve dış hainlerin her türlü eylemine karşı durmaya devam edecektir."

Av. Mehmet Alacacı
Birlik Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı
Birlik Vakfı Genel Merkezi
Yeniçeriler Caddesi No:13, Eminönü/Fatih, İstanbul
Telefon: 0212 516 41 27 / 0212 516 41 28
Faks: 0212 516 41 29
GSM: 0533 551 14 83
Web: www.birlikvakfi.org.tr
E-posta: bilgi@birlikvakfi.org.tr / birlikvakfi@hotmail.com


Haber Kaynak : Beyaz Belge
Anahtar Kelimeler: birlik vakfı darbe girişimi bildirisi