GÜNDEM 7.11.2023 15:49:13 0
Çay Belediyesi

Çay Belediyesi'nin Zabıta Ekibi, iddialara göre, köpekleri toplama ve katletme yöntemleri nedeniyle hayvanseverlerin tepkisine yol açıyor. 

İddialara göre, Belediye Zabıtası veteriner hekim olmadan toplama işlemleri gerçekleştirirken, fazla dozda uyuşturucu iğne kullanarak köpekleri öldürüyor.

Emziren anne köpekler ve yavrular da dahil olmak üzere birçok köpeğin, zabıta ekipleri tarafından acımasızca toplandığı iddia ediliyor. 

Belediye işçileri, köpekleri toplandığını söyleyerek çoğunun öldüğünü belirtirken, zabıta ekipleri, köpek sayısının az olduğunu ve bir şey yapılamayacağını iddia ediliyor.

Zabıta ekibi, ayrıca, gece gündüz köpekleri toplamalarına rağmen, köpek düşmanlarını provoke etmek amacıyla "hayvanseverler köpekleri toplatmıyor" gibi ifadeler kullanarak tepki çekti.

Afyon Belediyesi'nin sunduğu destek teklifi ise Çay Belediyesi tarafından kabul edilmediği iddia edildi. 

Toplanan köpeklerin Afyon Barınağı'na gitmediği ve belediyenin köpekler için para harcamayacağını açıkladığı belirtildi.

Çay Belediyesi'nin besleme noktası ise bakımsız ve sağlık koşullarının kötü olduğu iddialarıyla gündeme geldi. 

Burada besleme, ilaçlama, tedavi ve kısırlaştırma işlemlerinin yapılmadığı belirtilirken, belediye veteriner hekiminin sadece zabıta ekiplerine zimmetli uyuşturucu ilacı kullanması da eleştirilmektedir.

Çay Belediyesi'nin zabıta ekibi hakkında yapılan iddialar, hayvanseverler tarafından "vicdansız" olarak nitelendirilirken, kötüye kullanılan zabıta ekip dağıtılmalıdır dediler.

Beyaz Belge Haber olarak Çay Belediyesi'ne ulaşmaya çalıştık ancak telefonlarımıza yanıt alamadık. Belediyeden konuyla ilgili bir açıklama gelirse, bu durumu bir sonraki haberde aktaracağız.

#ÇayBelediyesi #HayvanHakları #Hayvanseverler #KöpekKatliamı #ZabıtaEkibi #Vicdansızlık


Haber Kaynak : Beyaz Belge
Anahtar Kelimeler: çay belediyesi'nde hayvanlara ne oluyor?