İLÇELER 23.06.2023 17:45:00 0
Dinar Belediyesi ilçeye öz kaynak olacak bir projeyi daha tamamladı

Dinar Belediyesi, gelir getiren projelerine bir yenisini daha ekledi. Belediye Başkanı Nihat Sarı'nın liderliğinde gerçekleştirilen Güneş Enerji Santrali (GES) projesi tamamlandı. Bu önemli hizmet, belediyenin kendi enerjisini üretmesini sağlayarak elektrik tasarrufuna büyük katkı sağlayacak.

Arıtma Tesisi'nin yanına kurulan güneş enerji panelleriyle donatılan Güneş Enerji Santrali, belediyenin elektrik ihtiyacını karşılamak için 1.15 MegaWatt gücünde elektrik üretecek. Bu sayede Dinar Belediyesi, kendi enerjisini üretip kullanarak bütçesine önemli bir tasarruf sağlayacak.

Proje kabul edildikten sonra faaliyete geçecek olan Güneş Enerji Santrali, aynı zamanda belediyenin enerji alanında yapacağı katkıların yanı sıra elektrik dağıtım şirketiyle mahsuplaşarak artan üretim bedelini de belediye bütçesine kazandıracak.

Dinar Belediye Başkanı Nihat Sarı, yaptığı açıklamada, belediyenin öz kaynak olacak projeler üretmeye devam ettiğini vurgulayarak, ilçelerine kazandırdıkları önemli projelerin yanı sıra gelir getirici projeleri hayata geçirdiklerini söyledi. Sarı, Güneş Enerji Santrali'nin ilçeye ve belediyeye hayırlı olmasını temenni etti.

Beyaz Belge Haber


Haber Kaynak : Beyaz Belge