GÜNDEM 16.06.2023 15:07:00 0
Dünya Motokros Şampiyonası Heyecanı 6. Kez Afyon

MXGP Dünya Motokros Şampiyonası için basın toplantısı yapıldı. Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Milletvekilleri İbrahim Yurdunuseven, Ali Özkaya, Belediye Başkan Yardımcıları Süleyman Karakuş, Murat Öner, Benol Kaplan, Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) Asbaşkanı Mahmut Nedim Akülke, termal otel genel müdürleri ve basın mensupları katıldı.

Beş yıldır Afyonkarahisar’ın ev sahipliğinde düzenlenen Dünya Motokros Şampiyonası, Dünyanın En İyi Padok ve Pist Alanında altıncı kez düzenlenecek.  Ünlü sanatçıların konserleri, ödüllü sporcular ve dünyanın dört bir yanından gelecek motor yarışçıları ile yarış tutkunlarını ağırlanacak.

Her yıl yedi farklı uluslararası etkinlikle yerli ve yabancı ziyaretçileri buluşturan Afyonkarahisar Belediyesi, Dünya Motokros Şampiyonası’nı 30-31 Ağustos 1-2-3 Eylül tarihlerinde Motorsporları Merkezi’nde gerçekleştirecek.

Toplantıda konuşan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, "Yapılan festivaller sayesinde Afyonkarahisar’ı tüm dünya tanıyor” dedi.

Motokros Şampiyonasının başarısı ve Afyonkarahisar’a sağladığı katkılardan bahseden Milletvekili Ali Özkaya ise; “Motokros olarak 5 yılda 6. organizasyonumuzu yapacağız. Dünyada ve Türkiye’de 6 defa üst üste şampiyonası yapılan tek spor dalı Motokros. Bu açıdan gerçekten istikrarlı ve her yıl yukarıya doğru yükselen bir ivme yakalamış bulunuyoruz.” diye konuştu.

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, son 5 yılda 6. kez ev sahipliği yapılacak olan Dünya Motokros Şampiyonası’nın şehre hayırlı olmasını diledi. Organizasyona desteklerinden dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarını sunan Belediye Başkanı Mehmet Zeybek; “2019 yılında göreve geldiğimiz anda Motokros Şampiyonasının ikincisini gerçekleştirdik. Dünyanın en iyi pisti, dünyanın en iyi padok ödülüne sahip yarışmacıların gıptayla bahsettikleri bir alana sahibiz." dedi.

Programın son konuşmacısı Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı oldu. Şehrin gastronomiden tarihe kültürden doğa turizmine kadar birçok branşta yıllardır ülke turizmine büyük katkı sunduğunu söyleyen Vali Yiğitbaşı;  “Afyonkarahisar, son 6 yıldır dünyanın en önemli spor müsabakaları arasında yer alan 

Dünya Motokros Şampiyonası’na ev sahipliği yapıyor. Dünya Büyükler Motokros Şampiyonası (MXGP), Dünya Kadınlar Motokros Şampiyonası (MXWOMEN), Dünya Gençler Motokros Şampiyonası (MX2) ve Avrupa Motokros Şampiyonası’nda (EMX250) bu yıl 30 Ağustos ile 3 Eylül tarihleri arasında dünyaca ünlü takımların sporcuları derece almak için saniyelerle yarışacak” dedi.

Vali Yiğitbaşı konuşmasına şöyle devam etti. “Tabi Afyonkarahisar önceki 5 ev sahipliğinden “En İyi Altyapı”, “En İyi Padok” ve dünyada "En İyi Tanıtım Yapan Ülke" unvanlarını da kazanmış bulunuyor. Bu anlamda buradaki yarış pistimiz hem yarışçılar hem de izleyiciler için dünyanın en iyi pistleri arasında yer alıyor. 

Şunu da ilave etmekte fayda var ki, Afyon Motor Sporları Merkezi planlanırken sadece spor organizasyonları için yapılmadı. Burası dünyada en iyi altyapıya sahip bir kompleks. Metro interneti, wcleri, duşları, trafosu, uluslararası kamp karavan alanı, 

7\24 güvenliği ile kullananlara sağladığı mutfak ve çamaşırhane alt yapısı ile afet ve acil durumlar sonrası paniği önlemek, sağlık müdahaleleri ve halkın tehlikeden uzaklaşabilmesi adına Afyonkarahisar çok önemli bir tesise sahip. Tesisimizin sağladığı imkanlar herkes tarafından takdir edilirken aldığımız “En İyi Tanıtım Ödülü” de dünya genelinde bilinirliliğimize büyük katkı sağladı” dedi.

Afyonkarahisar’ın yalnızca Dünya Motokros Şampiyonası yapmakla kalmadığına işaret eden Vali Yiğitbaşı sözlerini şöyle tamamladı; “Bu yarışları bir festivale dönüştürüyor. 

Birbirinden ünlü markaların birbirinden başarılı sporcuları burada yarışacak. Ardından misafirlerimiz akşam saatlerinde ülkemizin en ünlü sanatçılarını açık hava sahnesinde dinleyecek. 

Bu yüzden bu yıl yine hemşerilerimizi ve il dışından gelecek misafirlerimizi eşsiz bir festival bekliyor olacak.

Ben bu büyük organizasyonu organize etmede ve dünyaya tanıtmamızda büyük emek sarf eden başta Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e ve ekinine ve Türkiye Motosiklet Federasyonu’na teşekkür ediyorum, başarılar diliyorum. Eylül’de bu etkinliğin en iyi şekilde gerçekleşmesi için paydaşlar olarak tüm gayretimizle çalışacağız” dedi.

Türkiye’nin en büyük ve en eğlenceli etkinliği Türkiye MotoFest Konser takvimi de açıklandı. Birbirinden ünlü 10 sanatçı Afyonkarahisar’da sahne alacak.  30 Ağustos Çarşamba saat 20.00’de Can Gox, saat 22.00’de Işın Karaca, 31 Ağustos Perşembe saat 20.00’de Güliz Ayla sat 22.00’de Oğuzhan Koç, 1 Eylül Cuma saat 20.00’de Göknur, saat 22.00’de Ferhat Göçer, 2 Eylül Cumartesi saat 20.00’de Öykü Gürman, saat 22.00’de Demet Akalın, 3 Eylül Pazar saat 20.00’de Zara, saat 22.00’de Emir Can İğrek sahne alacak.

Beyaz Belge Haber


Haber Kaynak : Beyaz Belge