GÜNDEM 25.12.2023 15:55:24 0
FETÖ

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü, FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne üye olmaktan aranan ve 6 yıl 10 ay 15 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan eski din görevlisi Y.T.'yi yakaladı. 

Yapılan ortak istihbarat çalışması kapsamında, FETÖ/PDY Terör Örgütü içerisinde sözde yönetim yapılanmasında sohbet imamı olarak faaliyet yürüten ve Kamu Haklarından Mahrum Bırakma Kararı (KHK) kapsamında ihraç edilen Y.T. isimli şahıs gözaltına alındı.

Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "İstihbarat Şube Müdürlüğümüz ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğümüzce ortak yürütülen çalışmada; 

FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak suçundan 6 yıl 10 ay 15 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan, 

FETÖ/PDY Terör Örgütünde sözde yönetim yapılanmasında sohbet imamı olarak faaliyet yürüten ve KHK kapsamında ihraç edilen eski din görevlisi Y.T. isimli şahıs yakalanarak gözaltına alınmış yapılan işlemlerinin ardından cezaevine teslim edilecektir." denildi.

Yakalanan eski din görevlisinin, terör örgütüne üye olmaktan kesinleşmiş hapis cezasının yanı sıra FETÖ/PDY'nin sözde yönetim kademesinde yer aldığı ve sohbet imamı olarak faaliyet yürüttüğü belirtildi.

#Afyonkarahisar #FETÖ #DinGörevlisi #TerörOperasyonu #Gözaltı


Haber Kaynak : Beyaz Belge