SİYASET 10.10.2022 12:49:00 0
Gufran Çetinel güven tazeledi

Yeniden Refah Partisi Afyonkarahisar İl Teşkilatı 2. Olağan kongresini gerçekleştirdi. Kongreye tek liste giren Gufran Çetinel ve yönetimi güven tazeledi.

Yeniden Refah Partisi Afyonkarahisar İl Yönetimi geçtiğimiz hafta sonu 2. Olağan kongresini gerçekletirdi. Kongreye tek liste olarak giren Çetinel ve yönetimi, tekrar seçilerek Afyonkarahisar’da güven tazeledi. Afyon Lisesi Konferans salonunda gerçekleşen kongreye çevre il teşkilatlarından da katılım sağlanırken, genel merkezden ise Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Siyasi İşler Başkanı Av. Bayram Sakartepe yer aldı.

 

SİSTEMİN KÖLESİ HALİNE GETİRİLİYORUZ

 

Yeniden Refah Partisi Afyonkarahisar mevcut İl Başkanı Gufran Çetinel tek liste olarak girdiği kongrenin açılış konuşmasında başta Merhum Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan olmak üzere ebediyete intikal eden tüm Milli Görüş neferlerine Allah’tan rahmet dileyerek başladı.

Ülkenin mevcut politikalarından kaynaklı olarak yerinde saydığının altını çizen Çetinel “Bugünki sistem bütün insanlığı köleleştirmektedir.Planlı eskitme, seri üretim, diploma güdümlü eğitim ile havanın suyun ticaret malzemesi haline getirilmesiyle, ilaç güdümlü hastalıkla, sürdürülebilir borçla, hormonlu GDO’lu gıdalarla, haksız vergilerle, enerjide dışa bağımlılıkla, emni,yet ve mülteci sorunlarıyla bu sistemin kölesi haline getiriliyoruz. Yüz sene evvel para bu kadar değer kazanmamıştı. Su dereden, süt inekten, buğday tarladan, meyve ağaçtan geliyordu. O zamanların fakir gibi yaşayanı, bu zamanın beyinden daha iyi besleniyor ve gelecek korkusu yaşamıyordu. Günümüzde orta halli bir aile apartman dairesinde hapis hayatı yaşıyor. Paranın önemi arttı. Su bile para ile satılıyor. Erkek ölünce kadının ilk düşüncesi ‘Nasıl geçineceğiz’ oldu. Parasızlık az gelir bile ateşten gömlek haline geldi. ” dedi.

Mevcut il başkanı Çetinel kongre açılış konuşmasının devamında para politikalarına değindi.

İl Başkanı Çetinel, paranın değerini üretimin belirlediğinin altını çizerek doların yükselmesinin ve ekonominin bu denli kötü gidişatının nedeninin mevcut hükümetin denk bütçe yapmamasından kaynaklı olduğunu dile getirdi.

 

TÜRKLERİ BORCA ESİR EDİN

 

Yeniden Refah Partisi Afyonkarahisar mevcut İl Başkanı Gufran Çetinel, kongre açılış konuşmasının son kısmında üretimimizin artık tüketimi karşılamadığını belirtti.

Tüketim ekonomisinin anlamının borçlanarak dışa bağımlı hale gelmek olduğunu ifade etti.

Çetinel konuşmasında Merhum Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın sözlerini hatırlatarak “Türkleri işsiz bırakın aç bırakın, borca esir edin, dininden uzaklaştırın sözleri aklımıza gelmektedir. Bu sistemi her çağa göre şekillendirip insanları köleleştirmek için kullanmaktadırlar. Bizler iktidara geldiğimizde devlet ve kamu kurumlarımızın ilk işi denk bütçe yapmak olacaktır. İsrafı önleyeceğiz gelir garantili yap işlet devret modellerinden vazgeçeceğiz. Her yıl ek kaynak paketlerimizle hiçbir şeye zam yapmadan 150 milyar dolar kaynak bulacağız” diyerek kongrenin ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diledi.

Yeniden Refah Partisi 2. Olağan Kongresine genel merkezden gelen Genel Başkan Yardımcısı ve Siyasi İşler Başkanı Av. Bayram Sakartepe kongrenin final konuşmasına Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan’ın Afyonkarahisar yönetimine güvendiğini ifade ettiğini ve onlara selamlarını ilettiğini belirterek başladı. 6 Kasımda büyük kongrenin olduğuna değinen Sakartepe, ülke genelinde il kongrelerini büyük bir yoğunluk içerisinde yürüttüklerini söyledi. Açıklamalarında mevcut iktidarı sert bir üslupla eleştiren Sakartepe, “Afyonkarahisar teşkilatımız kendi göbeğini kesecek güçtedir demişlerdir. İnşallah kendisiyle birlikte kollarımızı sıvayarak birlikte çalışacağız. Yeniden Refah Partisi olarak başörtüsü başta olmak üzere temel hak ve hürriyetlerin, anayasal güvence altına alınmasını istiyoruz” diye konuştu.

 

BİR GECE DEĞİL HER ZAMAN

 

Dış politikayla alakalı olarak açıklamalarına devam eden Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Av. Bayram Sakartepe Kıbrıs Barış Harekatına işaret ederek “Bir gece değil her an ansızın gelip adalarımızda bayrağımızı dalgalandıracağız. Tüm dünyaya haykırıyoruz. 20 Temmuz 1974 Kıbrıs Barış Harekatını unutmayın. Parti marşımızda da ifade ettiğimiz gibi ‘Yaptık, yine yaparız’. İnşallah geçmişte Erbakan Hoca’mızın yapmış olduğu bayrakları alıp çok daha yukarıya taşıyacağız. Afyonkarahisar’a hangi sektörlerde, hangi sihirli dokunuşları yapacağımızın istişarelerini yaptık. Milli Görüş iktidarında hep Afyonkarahisar’ın yüzü güldü. İnşallah Fatih Erbakan’ın cumhurbaşkanlığında ve Yeniden Refah Partisinin iktidarında Afyonkarahisar’In tekrar yüzü gülecek. Bunu partinin Afyonkarahisarlı Genel Başkan Yardımcısı olarak söylüyorum. İktidara hazırız, Allah’ın izniyle geliyoruz. Afyonkarahisar’dan çok iddialı bir cümle kuruyorum; Bundan sonra bizsiz hükümet kurulmayacak. Bir gecede değil her an ansızın gelip adalarımızda bayrağımızı dalgalandıracağız” dedi.

LİSTE ŞEKİLLENDİ

 

Yeniden Refah Partisi Afyonkarahisar 2. Olağan Kongresinde kurultay sonrasında yapılan seçimde 227 üyeden 55 üyenin oyunu alan mevcut Afyonkarahisar İl Başkanı Gufran Çetinel ve yönetim listesi yeniden seçildi. Yönetim Kurulu üyeleri sırasıyla şu şekilde; Abdullah Okumuş, Ali Küçükkartal, Bekir Tunç, Emir Ali Güzlek, Egemen Ayık, Fatih Aydoğan, İbrahim Gökçimen, İsmail Dane, İrfan Ölmez, hasan Bülbül, Nevzat Şarlak, Mehmet Ali Sarıkaya, Murat Genç, Mehmet Arık, Metin Altın, Mustafa Ölker, Salih Sayır, Selahattin Uğur, Ramazan Kırbaç, Ramazan Yula, Tufan Yaşık, yavuz Selim Gürbüz, Cem Kuşkonar seçildiler. Disiplin Kuruluna ise Bekir Koçak, Cengiz Çevrim, Abdullah Balkan, Mehmet Emin Gördes ve Ramazan Türkaslan seçildi. Genel Merkez delegesi olarak; Gufran Çetinel, Ali Küçükkartal, Selahattin Uğur, Fehmi Güray Çakır, İbrahim İleri, Turan Aslanbayrak, Abdullah Okumuş, Salih Sayır, İbrahim Gökçimen, Nazife Sarıkaya, Kübra Dağ ve Yavuz Selim Gürbüz seçildi.


Haber Kaynak : Beyaz Belge
Anahtar Kelimeler: Gufran Çetinel güven tazeledi