SİYASET 4.10.2022 14:55:00 0
Mısırlıoğlu; Eğitime, bilime, gençlere kıymet verilmiyor

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, Emirdağ ilçesi Yeniköy ilkokulunun, bir elektrik alp yapı şirketi tarafından kullanıldığını belirterek, “Geleceğimizin teminatı çocuklarımıza güvenli bir okul ortamı da sağlayamayacaksak vay halimize” dedi.

 

Mısırlıoğlu düzenlediği basın toplantısında, Yeniköy İlkokulunun 15 günlük gecikmeyle eğitim öğretime  başladığını hatırlattı.

Başkan Mısırlıoğlu konuşmasında şu ifadelere yer verdi;
 

*   Bu ülkede ne yazık ki eğitime, bilime, gençlere ve çocuklara çok az kıymet veriliyor. Bizler Afyon’da yerlerde sürünen eğitim seviyesine dikkat çekmeye çalışırken her gün yeni bir fiyasko kulağımıza çalınıyor.

*   Öğrendik ki Emirdağ Yeniköy ilköğretim okulu bir elektrik altyapı şirketinin yerleşkesi olmuş, üstelik çocuklarımız da şirket çalışanlarının mesken edindiği okulda eğitim görüyormuş.

*   Kapanan okullar neden açılmıyor? Diye sorduğumuzda kabuğuna çekilenler açtıkları okulları da şirketlere peşkeş çeker olmuş.

*   Emirdağ Yeniköy ilköğretim okulu, 15 gün gecikmeli de olsa eğitim öğretime açıldı ama bu koşullarda açılmasa daha iyiymiş.

*   O bölgede çevre köylerin elektrik altyapılarını yenileyen bir şirketin şantiye olarak kullandığı okul, aynı zamanda şirket çalışanlarının yaşam alanı olmuş.

*   Okulların açılmasıyla birlikte çift yönlü faaliyet göstermeye devam eden okulda çocuklarımız şirket çalışanları ile aynı ortak alanları kullanmaya başlamış. Şirket çalışanlarının yemekhane, yatakhane, şantiye olarak kullandıkları alanlar ve hatta tuvaletler bile şimdi çocuklarımızla ortak kullanılıyor.

*   Sağlık, hijyen, güvenlik koşulları bir kenara, AKP milletvekili sayın İbrahim Yurdunuseven’in talihsiz açıklaması içimizi sızlattı.

*   Sayın Yurdunuseven, kendisine anlatılan ve kendisinden destek istenen bu konu ile ilgili ‘Yer bulun da taşıyalım o zaman’ açıklamasını yapmış ve bizi bir kez daha şaşırtmamıştır.

*   Siz zerre değer vermiyor olabilirsiniz. Siz yok sayıyor, görmezden geliyor olabilirsiniz. Siz Afyon’un evlatlarının başarısızlığını kırsal alandaki evlatlarımıza yüklüyor olabilirsiniz ancak biz gücümüz yettiğince bu gidişata dur demesini de biliriz.

*   Geleceğimizin teminatı çocuklarımıza güvenli bir okul ortamı da sağlayamayacaksak vay halimize.

*   Sayın Eroğlu, Afyon’un eğitimdeki başarısızlığını kırsal kesimdeki çocuklarımıza mal etmişti. Bir dönün bakın bakalım siz uygun ortam ve koşulları sağlıyor musunuz da çocuklarımızdan başarı bekliyorsunuz?

*   Yeniköy’deki çocuklara bunu yaşatanlara, çözüm bulmayanlara, ses çıkarmayanlara yazıklar olsun 


Haber Kaynak : Beyaz Belge