GÜNDEM 7.05.2024 10:12:51 0
Murat Akarçay: Branda İlanları Anlamsız

Afyonkarahisar'ın yerel gazetecilerinden Murat Akarçay, son köşe yazısında belediyelerin borçlarını kamuoyuna duyurma yöntemlerine karşın bir eleştiride bulundu.

Akarçay, özellikle branda ilanlarının gereksizliğine ve şeffaflık noktasında eksikliğine vurgu yaptı.

Akarçay, yazısında 16 Nisan'da Dinar ve Bolvadin Belediyeleri hakkında yazdığı yazıya atıfta bulunarak, belediyelerin borçlarını ilan etme konusunda daha şeffaf ve etkili yöntemler bulunması gerektiğini belirtmişti.

Özellikle ulusal medyaya branda ilanlarıyla malzeme sağlanmasının yerine, halk toplantıları, web siteleri ve kürsü konuşmalarıyla borçların açıklanmasının daha etkili olacağını savundu.

Akarçay, "Dinar ve Bolvadin Belediyesi yaptı sonrasında yapmayın böyle brandalarla borç ilan etmeyi gidin halk toplantısı yapın, web sitenizde yayınlayın, katıldığınız her kürsü konuşmasında dile getirin; tabi ki açıklayın belediye borcunu ama ulusal medyaya branda ilanlarla malzeme görsel vermeyin demiştim, bu şehrin ulusal tanıtımına zararı oluyor dedim.

Bu tutum, bu şehrin tanıtımını öncelik gören bir gazetecinin görüşüdür, hiçbir siyasi parti adına sevimli görünmek adına yazılmamıştır dedim.

Sonra dedim ki muhakkak Burcu Köksal’da bu yazımı okumuştur; kendisini de İnşallah ikna etmişimdir, Burcu Hanım böyle bir branda olayına girmez diyerek düşünürken bir baktım ki bir branda da Burcu Köksal yaptırmış, hatta eş zamanlı birkaç billboard kiralayarak olaya  inovasyon katmış. İyi mi.

Gazeteci Murat Akarçay yazısının devamında; "Şimdi tüm Afyonkarahisar'da ki Belediye Başkanlarına sesleniyorum lütfen sesimi ulaştırın bir şekilde kendilerine.

Madem bir Belediye Başkanı şeffaflık adına borçları ilan etmek istiyorsa, dışarıdan bir denetçi yada içeriden bir denetçi görevlendirmez yada Mali İşler Müdürüne getirin borçları dijital baskıcıya göndereceğiz tasarım yapacaklar, branda basıp astıracağız demez.

Ne demesi lazım derseniz hemen arz edeyim.

Şu tarih itibarı ile göreve başladım ve “5018 Sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu” Kapsamında gider ve borç stoklarının tespit edilmesi noktasında talebim var der ve İçişleri Bakanlığını, ya Sayıştay’ı  yada T.C Kamu Gözetimi Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu tarafından Türkiye genelinde yetkilendirilmiş 420 Bağımsız Denetim Kuruluşundan birisini yazılı olarak davet eder ve incelemeyi Kamu adına Resmi olarak yaptırır ve ilan eder.

Bu kapsamda bile ortaya çıkacak borçlar branda ile ilan edilmez, ben bu branda ile ilan etme metoduna karşıyım kısaca. Hala yapılmaya devam edildiğini gördükçe de üzülüyorum." diyerek ifadelerini belirtti.

#BelediyeBorçları #Şeffaflık #Kamuoyu #Afyonkarahisar #Brandaİlanları


Haber Kaynak : Beyaz Belge