KÜLTÜR VE SANAT 20.06.2023 16:38:00 0

Alimoğlu Kültür Sanat Araştırma Merkezi (AKSAM), Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı ile iş birliği yaparak etkileyici bir Türk Halk Müziği konseri gerçekleştirdi. 

Konser, AKSAM Türk Halk Müziği Topluluğu'nun Sanat Yönetmeni Şef Emrah Kalın yönetiminde 19 Haziran Pazartesi akşamı Afyon Kocatepe Üniversitesi Atatürk Kongre Merkezi'nde gerçekleşti ve "RENGÂHENK ANADOLU TOPRAĞIN SESİ" temasını taşıdı.

AKSAM Türk Halk Müziği Korosu'nun hazırladığı konser, Karadeniz'den derlenen "Yaylanın Soğuk Suyu" isimli sevdâ türküsüyle başladı ve gönülleri büyüledi. 

Tek bölümden oluşan konserde koro, Aydın, Kahramanmaraş, Afyonkarahisar, Erzincan, Kerkük, Denizli, Niğde, Şanlıurfa, Sivas, Adana, Erzurum, Elazığ, Kırşehir, Burdur, Kütahya gibi farklı bölgelere ait renkli ve ahenkli türküleri seslendirdi. 

Ayrıca Kırıkkale/Keskin, Tokat ve Beste türünde kalan halaylarla da sanatseverlere coşku dolu bir akşam yaşattı, katılımcıları diyarlarda geziyor gibi hissettirdi.

Programın sonunda İl Genel Meclis Başkanı Burhanettin Çoban, AKSAM Türk Halk Müziği Topluluğu Sanat Yönetmeni Şef Emrah Kalın'a çiçek takdim ederek tebriklerini iletti. 

Beyaz Belge Haber


Haber Kaynak : Beyaz Belge