SİYASET 5.10.2022 11:34:00 0
SP

Saadet Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Beytullah Karataş, iktidarın vatandaşın duygularıyla oynadığına dikkat çekerek, “Hayat pahalılığının oluşturduğu sıkıntıları gideremeyen ve memnuniyetsizliği onaramayan iktidar, kaybetme korkusuyla tüm kartlarını masaya sürüyor” dedi.

 

Partisinin Divan ve yeni üye buluşması nedeniyle düzenlenen toplantıda konuşan İl Başkanı Beytullah Karataş, Saadet Partisi olarak ülke ve Afyonkarahisar’ın problemlerini hep birlikte çözüme kavuşturmak için hem seçimlere hem de iktidara hazırlık çalışmalarımızı 7/24 saat dikkatle sürdürdüklerini ifade etti.

 

SORUN ÇÖZMEDE İKTİDARIN HASSASİYETİNİ GÖRMÜYORUZ

 

Yaşanan sorunları sürekli gözlemlediklerini ve çözüm üretmek için çabaladıklarını belirten Başkan Karataş, sorunların çözümü konusunda aynı hassasiyeti iktidar partisinden göremediklerini vurguladı.

Başkan Karataş; “Biz istiyoruz ki üretime dönük, vatandaşımıza istihdam sağlayan, işsiz gençlerimize iş sahası olacak, şehrimizin her alanda potansiyelini ortaya çıkaracak yatırımlar yapılsın ancak aynı hassasiyeti iktidar cephesinden göremiyoruz aksine geçtiğimiz yıllarda şehrimizde istihdama dönük fabrikaların satıldığına bile şahit olduk maalesef” dedi.

 

İKTİDAR, VATANDAŞIN DUYGULARIYLA OYNUYOR

 

İktidar partisinin seçimi kaybetme korkusuyla tüm kartları masaya sürdüğüne işaret eden Karataş; “Hayat pahalılığının oluşturduğu sıkıntıları gideremeyen ve memnuniyetsizliği onaramayan iktidar, kaybetme korkusuyla tüm kartlarını masaya sürüyor. Adeta, bölümü bitirmek için tüm tuşlara basan bilgisayar oyuncusu gibi davranmaya başladılar.  Ne var ki iktidarın vatandaşa verdiği müjdeler, bu hayat pahalılığının yanında birer köpükten farksız… Sözde "en büyük müjde" olarak takdim edilenlerin bile ancak etkisi birkaç hafta sürüyor.zAsgari ücret zammı, ek gösterge, EYT düzenlemesi derken, yakın zamanda açıklanan TOKİ kampanyası; iktidarın, kendisinden hızla uzaklaşan seçmene yaptığı son girişimlerinden biri oldu. Sayın Erdoğan, dar gelirlilerin ev sahibi olma umudunu seçim malzemesi olarak kullanmakta kararlı. Daha da açık bir ifadeyle; insanımızın umutlarıyla ve duygularıyla oynuyor adeta” diye konuştu.

 

KONUT FİYATLARINDAKİ ARTIŞ REKOR SEVİYEDE

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Sosyal Konut projesinin de yeterli olmadığını ifade eden Başkan Karataş, “Bir projenin önüne "sosyal" ibaresi eklenince; o proje, sosyal bir proje olmuyor maalesef. Bu hiç de "sosyal olmayan konut projesi"nin ödeme planlarıyla, yine ancak toplumun belli bir kesimi ev sahibi olabilecek, ne kadar yapılırsa tabi” dedi.

Konut sorununa çzümünün nasıl olabileceğini de anlatan Karataş; “Sadece 2022 yılının ilk yedi ayında tahsil edilen Özel İletişim Vergisi tutarı 4,7 milyar liradır. 1999 yılından beri tahsil edilen ve yıllık ortalama kurlar ile 38,2 milyar dolara tekabül eden tahsilat ile her biri 50 bin dolarlık (ortalama 1 milyon lira) 763 bin 934 konut inşa edilebilirdi” diye konuştu.

Saadet Partisinin divan toplantısına GİK Üyesi Ali Hazer de katıldı.


Haber Kaynak : Beyaz Belge