İLÇELER 1.12.2022 14:14:00 0
Şuhut Ziraat Odası’nda neler oluyor?

Afyonkarahisar’ın Şuhut Ziraat Odası’nda gerçekleştirilecek seçimlerde oy kullanacak üyelerin bir kısmının pasif üyeliğe düşürülerek, pasifiğe edildiği ileri sürüldü.

Şuhut Ziraat Odası'na üye bazı çiftçiler kendilerinin pasif üyeliğe düşürülerek seçme ve seçilme haklarının elinden alındığını ifade ederken, Ziraat Odası Başkanı Ömer Tuncay, ileri sürülen ithamların asılsız olduğunu, yapılan işlemlerin tüzüklere uygun olduğunu dile getirdi.

 

4 ARALIKTA DELEGE SEÇİMİ VAR

 

Edinilen bilgiye göre, Şuhut'un 36 köyünde Ziraat Odasına kayıtlı çiftçiler arasından delege seçimi gerçekleştirilecek.

Bazı çiftçiler kendilerinin bu seçimden haberdar edilmediğini ve yönetim kararı ile pasif üyeliğe düşürülerek delege seçme ve seçilmelerinin önüne geçildiğini ifade ettiler.

Bazı çiftçilerin, 2022 yılı oda aidatlarını yatırmamaları nedeniyle pasif üyeliği düşürüldüğü öğrenildi.

Pasif üyeliğe düşürülen üyeler; “Aidatlarımızı yıl sonuna kadar ödeme imkanımız var. Bu nedenle pasif üyeliğe düşürülmemiz haksız ve taraflı bir olaydır. Bu nedenle 4 Aralık'ta yapılacak olan Ziraat Odası Başkanlığı delege seçimlerinde seçme seçilme hakkımız elimizden alınmıştır. Bu konudan dolayı şikayetçiyiz, mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz” şeklinde konuştular.

 

TÜZÜK AÇIK ALINAN KARAR DOĞRUDUR

 

Ziraat Odaları Merkez Birliği tüzüğünün açık olduğunu dile getiren Şuhut Ziraat Odası Başkanı Ömer Tuncay, “Muhtarlıklar aracılığı ile delege seçiminin duyurusunu yaptık. Kendilerine mesaj göndererek durumun ilan edilmesini ve çiftçilerin bilgilendirilmesini istedik. 14 Kasım 2022 tarihinde yaptığımız bu duyurumuzun ardından 21 Kasım 2022 günü yönetim kurulunu toplayarak, aidatlarını ödemeyenleri pasif üyeliğe çektik. Aidatını ödeyenler bir dilekçe ile başvuru yaparak tekrar aktif üyeliğe geçebilir. Bunun için de yönetim kurulu kararı gerekiyor. Şubat 2023 ayında yapılacak yönetim kuruluseçimi için 4 Aralık günü delefe seçimi yapacağız. Seçimlerin odamıza hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

 

İTİRAZLAR NE ZAMAN KARARA BAĞLANACAK?

 

Öte yandan aidatlarını yatırarak tekrar aktif üye konumuna geçmek isteyen çiftçiler, toplanacak yönetim kurulunun ne zaman yapılacağını merak ediyor.

İtirazların yönetimde görüşülebilmesi için delege seçimlerinin ardından toplanacağı bunun da delege seçimlerine etkisi olmayacağı ifade ediliyor.


Haber Kaynak : Beyaz Belge
Anahtar Kelimeler: Şuhut Ziraat Odası’ neler oluyor?