GÜNDEM 14.07.2023 11:22:01 0

İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Hakan Şeref Olgun, 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü dolayısıyla yayımladığı bir mesajda, milli birliğimiz, bütünlüğümüz ve demokrasimiz için mücadele eden tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla anma gerekliliğine vurgu yaptı.

Milletvekili Olgun, 15 Temmuz Direnişi üzerinden 7 yıl geçtiğini belirterek, bağımsızlığına, egemenliğine ve demokrasisine her daim sahip çıkan aziz Türk milletinin, hain darbe girişiminin yıldönümünde kahraman şehitleri rahmetle andığını ve gazilere sağlıklı uzun ömürler dilediğini ifade etti.

15 Temmuz Darbe Girişimi'nin tarihin karanlık sayfalarında kalmaması gerektiğine dikkat çeken Milletvekili Olgun, olayın her yönüyle araştırılması ve ortaya çıkarılması gerektiğini belirtti. 

Ancak, Araştırma Komisyonu tarafından hazırlanan raporun TBMM Başkanlığına sunulmadığına ve darbe girişimini araştıran komisyonun görevini yerine getirmediğine dikkat çekti. 

Özellikle darbe girişiminin siyasi ayağının araştırılmasının reddedildiğini ve bu durumun yeni soru işaretleri yarattığını dile getirdi.

Milletvekili Olgun, darbe girişiminin yeniden kurulacak bir komisyon tarafından ayrıntılı bir şekilde araştırılması gerektiğini ve tarihin karanlık sayfalarında kalmasının önlenmesi gerektiğini vurguladı.

Aksi takdirde, kamuoyunda şüphelerin devam edeceğini ve darbe girişiminin gerçek iç yüzünün aydınlatılamayacağını ifade etti.

Beyaz Belge Haber


Haber Kaynak : Beyaz Belge