GÜNDEM 1.04.2024 17:34:57 0
TEMUD İçin Güçlü İttifak

Türkiye Emekli Uzman Çavuşlar Derneği ve Atanamayan Uzmanlar Derneği yaptıkları İttifak'ı şu şekilde duyurdu.

"Saygıdeğer Uzman Çavuş camiamız, kıymetli Aileleri Bütün Camiamızı ALLAH'IN selamıyla selamlıyor sağlık, sıhhat ve huzur dolu nice yıllar temenni ediyorum. 

 Kıymetli Meslektaşlarım, ATAUZDER olarak Kamu Yararına kurulmuş ve Genel kurulda da camiamızın, Başkanını ve yönetimini seçeceğiz. 

Camiamızın birlik ve beraberliğe ihtiyaç olduğu bu günlerde, ayrı ayrı kulvarlarda camiamızın istek ve taleplerini birlik beraberlik ruhuyla çok kısa bir sürede çözümlere kavuşturabilmemiz için, TEMUD

Başkanımız, Tuncay ÖZDEMİR, e ATAUZDER, Ailesi olarak güç birliğine ihtiyaç olduğumuz bu günlerde güç birliği yapma kararı almış bulunmaktayız.

Uzman Çavuşların Sorunlarına Çözüm Arayışı

Uzman Çavuş meslektaşlarımızın sorunları hepimizin sorunu olduğu bilincinde olarak TEMUD Başkanımızın öncülüğünde, Emekli Uzman Çavuş, meslektaşlarımızın kanundan kaynaklı hak ve talepleri için, ATAUZDER Ailesi olarak Genel kurul seçimine birlikte hareket etme kararı almış bulunmaktayız.

45 yaş haddi nedeniyle, resen emekli edilen saygıdeğer Uzman Çavuş Emeklilerimizin çalışma şartları ellerinden alınmış olup 3600 ek gösterge, ye ulaşamamışlardır.

Acil olarak emekli, Uzman Çavuş camiamızın Bir derece verilerek 3600 ek gösterge 'ye ulaşmaları, 6000 sayılı kanun mağdurları olarak, Yine kanundan kaynaklı, en düşük memur statüsünden emekli edilmiş olup, hemen hemen hepsi asgari ücretin altında maaş almalarına, tazminatlarında büyük kayıplar doğmasına imkan verilmiş, 

6000 sayılı kanun mağdurları, emekli Uzman Çavuş meslektaşlarımızın, hak kayıpları giderilmesi de öncelikli hak arayışlarımız olacaktır. 

5510 sayılı kanunun getirmiş olduğu, emekli Uzman Çavuş camiamız için içler acısı olup 12000 gibi günümüz ekonomisinde maaş almakta olup, refah payını yükseltmek için başka bir sigortalı işte çalışamamaktadırlar. 

Sigortalı işlerde çalışmak durumunda kaldıklarında ise, malulen emeklilik haklarının tamamı geri alınmaktadır. 

ALLAH'IN, izniyle bu kardeşlerimizin sorunlarını da acilen çözümler için mücadelemiz olacaktır. 

TEMUD ve ATAUZDER Çatısı Altında Birleşme Çağrısı

Nitekim kıymetli Meslektaşlarım Emekli Uzman Çavuş, meslektaşlarımızın, bütün sorunları TEMUD Başkanımız, Tuncay ÖZDEMİR önderliğinde yol haritamızdır.

Meslekte bulunan kıymetli Meslektaşlarımız için statü değişikliği, erbaş kelimesinin kaldırılıp statü belirlenmesi, sözleşmeli subay ve astsubayların olduğu gibi 926 personel kanununa tabii olmaları sağlanacak çalışmalarımız mevcuttur. 

Atanamayan Uzman Çavuş, kardeşlerimin kurum yetkisine bırakılmaksızın, çıkan kanunlar neticesinde, kurumlara atanma olanağı sağlanacaktır.

Bu nedenledir ki bütün Camiamızı TEMUD çatısı altında birlik ve beraberlik adına, birleşmeye davet ediyoruz."

#TEMUD #ATAUZDER #UzmanÇavuş #Güçlüİttifak


Haber Kaynak : Beyaz Belge
Anahtar Kelimeler: temud için güçlü ittifak