GÜNDEM 13.09.2023 14:58:06 0
Üniversite öğrencilerine hem yurt hem burs imkanı

TÜGVA Afyonkarahisar İl Temsilcisi Ramazan Sami Çınar, son üniversite tercih sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte öğrencilerin barınma telaşı yaşadığını ve KYK yurtlarına olan talebin yoğun olduğunu belirtti. 

Ev kiralarının yükselmesiyle birlikte öğrencilerin yurtlara yöneldiğini ifade eden Çınar, özel yurtların fiyatlarının yüksek olabileceğini veya beklenmedik sorunlarla karşılaşılabileceğini dile getirdi.

Çınar, Sivil Toplum Kuruluşları (STK) tarafından işletilen yurtların öğrencilere pek çok avantaj sağladığını vurguladı. 

Bu STK'lar, gençlerin ihtiyaçlarını karşılamak ve kaliteli bir hizmet sunmak amacıyla özel yurtlar işletiyorlar. 

Gençlik Spor Bakanlığı denetiminden geçen bu yurtlar, KYK yurtlarıyla benzer kalitede hizmet sunuyorlar ve şeffaf bir hizmet anlayışına sahiptirler.

Çınar, kamu yararına hizmet veren vakıflara ait yurtlarda burs ve eğitim imkanlarından birçok öğrencinin haberi olmadığını belirtti. 

STK Yurtları, öğrencilere eğitimlerini desteklemek için burslar ve eğitim imkanları sunarak önemli bir rol üstleniyor.

Son dönemde dikkat çeken yurtlardan birinin TÜGVA Yurtları olduğunu söyleyen Çınar, bu yurtlarda öğrencilere sosyal ve kültürel ihtiyaçlarına uygun ev konforu sunulduğunu ifade etti. 

Ayrıca, "Yurt İhtiyaç Bursu" programı kapsamında ihtiyaç sahibi öğrencilere %25, %50, %75 ve %100 oranlarında burs desteği sağlandığını belirtti.

TÜGVA Yurtları'nda kahvaltı, akşam yemeği, wifi, 7/24 sıcak su, merkezi ısıtma sistemi, temizlik hizmetleri, çalışma odaları, mescit, kütüphane, çok amaçlı salon, konferans salonu, çamaşır odası ve ütü odası, valiz odası, ayakkabılık, revir, güvenlik kameraları gibi birçok olanak sunulduğunu dile getiren Çınar, bu yurtların 39 merkezi konumda bulunduğunu ve temel ihtiyaçların yanı sıra kültürel eğitim çalışmalarına da önem verdiklerini belirtti. 

TÜGVA'nın akademik çalışmaları destekleyen eğitim programlarıyla öğrencilere kariyerlerini üniversite yıllarında inşa etme fırsatı sunduğunu söyledi.

Çınar, TÜGVA Yurtları'nın ayrıntılı bilgilerine ve iletişim bilgilerine TÜGVA'nın resmi web sitesi üzerinden ulaşılabileceğini ve yurtları gezmek isteyen aileler ve öğrencilerin rahatça ziyaret edebileceğini belirtti.

#Afyonkarahisar #TÜGVA #Üniversite #Öğrenci #Yurt #Burs


Haber Kaynak : Beyaz Belge