GÜNDEM 12.09.2023 16:58:21 0
Vali Yiğitbaşı: “Ailelerin bilinçli olması çok önemli”

2023-2024 eğitim-öğretim döneminin başlaması nedeniyle düzenlenen İlköğretim Haftası Açılış Programı Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’nın katılımıyla yapıldı.

Mareşal Fevzi Çakmak İlkokulunda düzenlenen programa Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Milletvekilleri İbrahim Yurdunuseven ve Hakan Şeref Olgun, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğg. Numan Yöner, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş,  protokol üyeleri, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 “Eğitimi Akademik başarıdan ibaret görmemek lazım”

Yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını dileyerek konuşmasına başlayan Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, 

“Eğitimin iyi noktalara gelmesi için hepimizin büyük gayretleri oldu. Gösterdiğimiz gayretler neticesinde YKS’de Türkiye 1.’si, LGS’de 8 Türkiye 1.’si çıkardık. 

Bu başarılar burada bulunan pırıl pırıl çocuklarımız ve tüm öğrencilerimiz için örnek teşkil etmesi açısından çok önemli. 

Eğitim noktasında altını çizmek istediğin bir husus var. 

Eğitimi sadece okul başarısı ya da akademik başarıdan ibaret görmemek lazım. Burada yetiştirdiğimiz çocuklarımıza okul idarecilerimiz, öğretmenlerimiz ve bu şehrin idarecileri olarak bizler karakter, ahlak eğitimlerini ve değerler eğitimlerini de vermeliyiz. 

Öfkeyi değil merhameti ayakta tutarak, şiddeti değil nezaketi ayakta tutarak, bu karakterde bireyler inşa ederek çocuklarımızın hayat başarısının sadece akademik başarıdan ibaret olmadığını tekrar tekrar ifade etmek istiyorum. 

Ülkesini seven, devletine, milletine, ezanına, bayrağına sahip çıkan bir gençlik inşasını bizler veliler, aileler, eğitimcilerimiz olarak Türkiye Yüzyılına girdiğimiz bu dönemde, Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutladığımız bu dönemde inşa etmek noktasında Afyonkarahisar özelinde emin adımlarla ilerlediğimizi düşünüyorum” dedi.

“Çocuklarımızın dijital dünyayı doğru okumalarını sağlamalıyız”

Dijital çağdaki tehlikelere dikkat çeken ve bu noktada verilen eğitimlerin önemine değinen Vali Yiğitbaşı, “Gerçekten zor bir çağda yaşıyoruz. 

Dijital çağ, sanal dünya dediğimiz bizden önceki neslin çok da fazla bilmediği bir dünya var çocuklarımızın önünde. 

Onları oradaki dezenformasyondan, manipülasyonlardan korumak, dijital dünyayı doğru okumalarını sağlamak bizlerin üzerine düşen en önemli görevlerden biri. 

Çünkü gerçekten akran zorbalığının, siber zorbalığın çok daha arttığı bir dönemdeyiz ne yazık ki. İşte tüm bunları çocuklarımıza anlatabileceğimiz çok güzel etkinlikler yapılıyor” ifadelerini kullandı.  

“Ailelerin bilinçli olması çok önemli”

Verilen eğitimlere özellikle velilerin katılmasının son derece önemli olduğunu belirten Vali Yiğitbaşı, Bunların daha da geliştirilmesini, babalarımızın bu tür eğitimlere katılmasını çok önemsiyorum.

Ailelerimizin özellikle babaların bu eğitimlere katılımının arttığını görüyoruz. Bu da bizleri mutlu ediyor. 

Ailelerimiz bilinçli olursa çocukları çok daha doğru yönlendirebiliyor. Afyonkarahisar özelinde dijital mahremiyet eğitimlerini önemsedik ve başlattık. 

Bu eğitimlerimizin aynı hızla devam etmesini çok önemsiyorum. Burada bulunan tüm öğretmenlerimize emekleri, fedakârlıkları için teşekkür ediyorum. 

Evlatlarının yetişmesi için gösterdikleri gayret, bizlere olan güvenleri için teşekkür ediyorum. Tüm eğitim camiamıza yeni eğitim-öğretim dönemimizin hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Vali Yiğitbaşı’nın konuşmasının ardından 4/E sınıfı öğrencilerinden Ezgi Aydınoğlu  “Okulumuz” adlı şiirini okudu.

Hoca Ahmet Yesevi İlkokulu Halk Oyunları ekibini gösterileri ise büyük beğeni topladı.

Okula yeni başlayan birinci sınıf öğrencilerine geçen yılın birinci sınıf öğrencilerinin çiçek verdiği program, Vali Yiğitbaşı’nın öğrencilere kitap hediye etmesi ile sona erdi.

#Afyonkarahisar #Vali #Eğitim #Öğretim #Etkinlik #Öğrenci #Gösteri


Haber Kaynak : Beyaz Belge