SİYASET 21.06.2023 16:56:00 0

CHP Grup Başkanvekili ve Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yaptığı konuşmada asgari ücret zammına tepki göstererek, dar gelirli vatandaşların zor durumda olduğunu vurguladı.

Köksal, Türkiye'nin ekonomik durumunun her geçen gün kötüleştiğine dikkat çekerek, asgari ücretlilerin yoksulluk ve açlık sınırında yaşamak zorunda bırakıldığını ifade etti. Türk-İş'in açıkladığı verilere göre, dört kişilik bir ailenin sağlıklı beslenebilmesi için gereken aylık gıda harcaması tutarının 10 bin 362 lira, yoksulluk sınırının ise 33 bin 752 lira olduğunu belirtti.

Köksal, asgari ücretin bu maliyetleri karşılamak için yetersiz olduğunu ve en az 15 bin lira olması gerektiğini söyledi. Ancak açıklanan asgari ücretin 11 bin 402 lira olduğunu ifade etti. Köksal, hükümetin asgari ücretli milyonları yoksulluk ve açlık sınırında yaşamaya mahkum ettiğini ve zam oranlarının art arda geldiğini dile getirdi.

Konuşmasında bakliyat ürünlerinin fiyatlarının da arttığına dikkat çeken Köksal, dar gelirli vatandaşların et yemeyi bile unuttuğunu belirtti. Emeklilerin de bayram öncesinde zor bir durumda olduğunu vurgulayan Köksal, 2 bin liralık bayram ikramiyesinin yetersiz olduğunu ve emeklilerin geçim sıkıntısı yaşadığını söyledi.

Köksal, CHP olarak iktidara gelmeleri halinde asgari ücret tutarında bayram ikramiyesi vereceklerini ifade ederek, emeklilerin bayram sevincini artırmak için bayram ikramiyesinin yükseltilmesi çağrısında bulundu.

Beyaz Belge Haber


Haber Kaynak : Beyaz Belge
Anahtar Kelimeler: "Yoksulluk sınırı "